Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφαιρετικός ρεαλισμός

Εγκαινιάζεται αύριο στην γκαλερί "Επιστροφή" (Τάκη 6, Ψυρρή), έκθεση ζωγραφικής της νέας ταλαντούχας ζωγράφου Κατερίνας Καρακατσάνη.Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση της Κ. Καρακατσάνη, η οποία σημειώνει γι' αυτή τη σειρά έργων της: "Με αγωγό το ρεαλισμό, φτάνω στην αφαίρεση. Ετσι, πιστεύω, δημιουργώντας σύμβολα, εκφράζω την πραγματικότητα και την αγωνία του σημερινού κόσμου. Ενός κόσμου που 'χει σίγουρη τη φθορά, χωρίς να βλέπει ένα φως ελπίδας". Η ζωγράφος βλέποντας την αντιπαλότητα που γεννά το αχόρταγο κέρδος, "διατυπώνει" στα έργα της τον αντίποδα της αντιπαλότητας, την απόλυτη μοναξιά "που καίει σάρκα και ψυχή αφήνοντας το ίχνος της τέφρας".

Η Κ. Καρακατσάνη παράλληλα με τη μέση εκπαίδευση διδάχτηκε σχέδιο από τους Βρασίδα Βλαχόπουλο και Νίκο Στέφο.Το 1991 αρχίζει σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Παράλληλα, ασχολείται με το θέατρο. Στα Επιδαύρια του 1993 δουλεύει ως βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου και ειδικών κατασκευών. Ως βοηθός σκηνογράφου εργάστηκε επίσης για τα έργα "Ηλικίες του γελοίου" του Κ.Χ. Μύρη και "Ούρσουλα" του Μ. Τσικλιρόπουλου, που ανέβασε η "Νέα Ελληνική Σκηνή" του πατέρα της Θύμιου Καρακατσάνη. Ως βοηθός ενδυματολόγου και σε ειδικές κατασκευές συμμετείχε στο "Καραγκιόζ - ντριμ" του Γ. Κακουλίδη, ενώ την περίοδο 1997 - 1998 κατασκευάζει μάσκες για την παράσταση "Εννιά Μούσες" της Μαρίζας Κωχ.

Το Νοέμβριο του 1997 πραγματοποιεί την πρώτη ατομική της έκθεση. Το 1998 κάνει τα σκηνικά - κοστούμια - μάσκες για τον "Κασπάρ" του Π. Χάντκε, που παίχτηκε στο "Μπροντγουαίη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ