Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απιστίες...

O Τζον Γουέιν είναι ο παραγωγός, ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Το Αλαμο", που θα μεταδοθεί απόψε στη 01.15 από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο Τζον Γουέιν ερμηνεύει το ρόλο του Ντέιβιντ Κρόκετ, που θα φτάσει στο Αλαμο για να πολεμήσει στο πλευρό των Τεξανών. Η ταινία αναφέρεται στη θρυλική σφαγή που έγινε στο φρούριο του Αλαμο. Το 1836 το Τέξας ήταν ακόμη επαρχία του Μεξικού. Μια χούφτα Τεξανών εκείνη τη χρονιά θα οχυρωθεί στο φρούριο του Αλαμου, έχοντας ν' αντιμετωπίσει περίπου επτά χιλιάδες στρατιώτες του Μεξικανού δικτάτορα Σάντα Ανα. Ο συνταγματάρχης Γουίλιαμ Τράβις ενισχύει το οχυρό με στρατιώτες, ενώ μετά από λίγο θα φθάσει με εθελοντές από το Τένεσι και ο Ντέιβιντ Κρόκετ. Οι Τεξικανοί που συγκεντρώθηκαν στο Αλαμο προσπάθησαν ν' αγωνιστούν για την αυτονομία του Τέξας. Ενα γουέστερν που στέκεται μόνο στο ηρωικό μέρος του Αλαμο και δεν αγγίζει τις μετέπειτα εξελίξεις, της προσάρτησης της περιοχής στην Κοινοπολιτεία. Εκτός από τον Τζον Γουέιν πρωταγωνιστούν οι Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ, Λόρενς Χάρβεϊ και Λίντα Κριστέλ.

"Η γοητεία της απιστίας".Ρομαντική αμερικανική κομεντί σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ. Η ταινία επιχειρεί να αγγίξει το λεπτό θέμα της συζυγικής απιστίας. Η Γκρέις είναι μια όμορφη σύζυγος και μητέρα, που η ήρεμη ζωή της θα πάρει άλλη τροπή όταν ανακαλύψει ότι ο άνδρας της έχει εξωσυζυγική σχέση. Τότε θα πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη και να ζητήσει διαζύγιο. Παρότι ακόμη και ο πατέρας της, αλλά και το γενικότερο περιβάλλον προσπαθούν να την πείσουν να μείνει με τον άνδρα της, εκείνη τελικά θα πάρει το δικό της δρόμο. Πρωταγωνιστούν οι Τζούλια Ρόμπερτς, Ντένις Κουέιντ, Ρόμπερτ Ντιβάλ και Τζίνα Ρόουλαντς (ΑΝΤ1 21.45).

"Οι δανειστές".Σουηδική ταινία σκηνοθετημένη από τον Στέφαν Μπεμ. Ο σκηνοθέτης μετέφερε στην οθόνη το θεατρικό έργο μεγάλου Σουηδού δραματουργού Αουγκουστ Στρίντμπεργκ. Το έργο γραμμένο το 1888 αναφέρεται σε ένα προσφιλές θέμα του συγγραφέα, στο αιώνιο θέμα της γυναίκας και της σύγκρουσής της με τον άνδρα, στη μάχη των δύο φύλων. Κεντρικό πρόσωπο είναι μια συγγραφέας η Τέκλα, την οποία ερμηνεύει εξαιρετικά η Μπίμπι Αντερσον (ΕΤ - 3 22.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ