Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιές βιβλίου
  • Η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών - Βελεστίνου - Ρήγα παρουσιάζει αύριο (8μμ) στην Παλαιά Βουλή την εξαίρετη νέα έκδοσή της. Πρόκειται για την αυθεντική επανέκδοση της 12φυλλης "Χάρτας" του Ρήγα,με τη στήριξη της Ακαδημίας Αθηνών. Το έργο θα παρουσιάσουν ο ακαδημαϊκός Ν. Ματσανιώτης, η ιστορικός Αικ. Κουμαριανού, ο μελετητής της Χάρτας Β. Μελάς, η επίτιμος διευθύντρια του Νομισματικού Μουσείου Μ. Οικονομίδου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν η υπουργός Πολιτισμού Ε. Παπαζώη και η διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Χ. Καλλιγά.
  • Στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΞ αύριο (8μμ) το Πνευματικό Ιδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και οι εκδόσεις "Προσκήνιο" θα παρουσιάσουν τα δύο νέα βιβλία του καθηγητή του ΑΠΘ Παύλου Πετρίδη "Βασιλική προδοσία (1915-1917" και "Οι δίκες του Γοργοποτάμου (1964-1966)".Θα μιλήσουν οι Αναστάσιος Πεπονής, Προκόπης Παυλόπουλος, Σοφία Παπανδρέου, Γιώργος Κασιμάτης, Παύλος Πετρίτης, Ευάγγελος Μαχαίρας, Γιώργος Πετρόπουλος, Τίτος Βανδής, Γιάννης Ε. Διακογιάννης.
  • Μουσικο-λογοτεχνική βραδιά διοργανώνεται σήμερα (11μμ) από το μπαρ "Εναλλάξ". Οι Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Μεσάρης και Αντώνης Σιμιτζής θα διαβάσουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του τελευταίου "Φύλαξέ μου τις παλιές φωτογραφίες" (εκδόσεις "Αγκυρα"). Την ανάγνωση θα συνοδεύσει το "Γκυζιώτικο Συγκρότημα" με λαϊκή, παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική. Θα τραγουδήσει η Ελένη Γερασιμίδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ