Τετάρτη 26 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βαλκανική... σεζόν

Αφιερωμένη στους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς που καλύπτουν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και παλεύουν για τη σωστή ενημέρωση, είναι φέτος η"Σεζόν 1998 - 1999" του Ντένη Αντύπα. Η αφιέρωση στους ανθρώπους που καλύπτουν και βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου, όπως είπε χθες κατά την παρουσίαση του βιβλίου ο συγγραφέας του, είναι μια απάντηση στους "συκοφάντες" τους, που "δυστυχώς" πολλοί από αυτούς είναι δημοσιογράφοι. Ο Ντένης Αντύπας για τέταρτη συνεχή χρονιά καταγράφει την τηλεοπτική σεζόν, κάνοντας συγχρόνως και τα δικά του σχόλια για την τηλεοπτική εικόνα. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν όπως εκτιμά ο συγγραφέας ανήκει στους ανθρώπους της ενημέρωσης, αφού μεγάλα γεγονότα όπως η υπόθεση Οτσαλάν, οι μαθητικές καταλήψεις και οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία.

Ο Ντένης Αντύπας στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του αναφέρθηκε και στις σχέσεις τηλεοπτικών σταθμών και κυβέρνησης. Οι άδειες των τηλεοπτικών σταθμών που ακόμη δε δόθηκαν, καθώς και το μοίρασμα της "πίτας" της ψηφιακής, αποτελούν τη "σύνδεση" τηλεοπτικών σταθμών και κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο, όπως είπε, που οι άδειες δεν έχουν δοθεί και αυτό συνδέεται με τις ευρωεκλογές και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ενόψει των αδειών, τα κανάλια ήταν "προσεκτικά" απέναντι στην κυβέρνηση, ενώ η κυβέρνηση ήταν "απαιτητική" απέναντι στα κανάλια. "Θύματα" της απαιτητικότητας της κυβέρνησης υπήρξαν, τόνισε ο Ντένης Αντύπας, μεταξύ άλλων η Μαλβίνα Χαριτοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πατάκη". Παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση από τον εκδότη του Στέφανο Πατάκη και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ