Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιδράσεις των άλλων κομμάτων

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, αφού ισχυρίστηκε, σπέρνοντας τη σύγχυση, ότι η παραπομπή δεν είναι για το Δικαστήριο της Χάγης, αλλά για το Δικαστήριο Εγκλημάτων πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, σημείωσε: "Από τη μια, ο κ. Μιλόσεβιτς και η κυβέρνησή του καλείται να συζητήσει με τη Διεθνή Κοινότητα για την εξεύρεση μιας λύσης, καλείται, δηλαδή, να παίξει έναν εποικοδομητικό ρόλο, ως μέρος της λύσης του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου και, από την άλλη, υπάρχει μια πρωτοβουλία, σύμφωνα με την οποία πρέπει να συλληφθεί, αφού εκδίδεται ένταλμα εναντίον του. Εμείς πιστεύουμε, και αυτή είναι η πολιτική θέση μας, ότι αυτή η κίνηση είναι εσφαλμένη, δεν είναι πολιτικά ορθή, γιατί δε συμβάλλει στην ειρηνευτική διαδικασία".

Η ΝΔ, με δηλώσεις του εκπροσώπου της Α. Σπηλιωτόπουλου, επισήμανε ότι "η παραπομπή Μιλόσεβιτς, όχι μόνο δε διευκολύνει, αλλά, αντίθετα, δυσχεραίνει την όποια προσπάθεια για ειρηνική επίλυση του όλου προβλήματος".

Στο ίδιο πλαίσιο, κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, ο οποίος, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι η παραπομπή Μιλόσεβιτς "δυναμιτίζει κάθε πιθανότητα ειρηνικής διεξόδου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ