Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χάλασαν προεκλογική φιέστα στον ΟΣΕ

Με μαύρες σημαίες, μπλόκο στη σιδηροδρομική γραμμή και φωνάζοντας το σύνθημα: "Φύγε Μαντέλη, κανένας δε σε θέλει", περίπου 50 μηχανοδηγοί του ΟΣΕ υποδέχτηκαν χτες το πρωί τον υπουργό Μεταφορών, στο σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ, επισκέφτηκε την πόλη για να εγκαινιάσει το έργο της ηλεκτροκίνησης, της γραμμής Θεσσαλονίκης - Ειδομένης.Ενα έργο, για το οποίο δεν υπάρχει καν ηλεκτροστάσιο για τη συντήρηση των ηλεκτραμαξών, που εδώ και δύο χρόνια "σαπίζουν" αχρησιμοποίητες σε κάποιο χώρο...

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τον κανονισμό λειτουργίας που τους αναγκάζει να εργάζονται 12 - 16 ώρες. Παράλληλα, κατήγγειλαν ότι δεν έχουν εκπαιδευτεί σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στο δίκτυο, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους από την έλλειψη εκπαίδευσης.

Ετσι, η φιέστα χάλασε και ο υπουργός, φανερά ενοχλημένος, χαρακτήρισε τη διαμαρτυρία "εκδήλωση διαμαρτυρίας μεμονωμένων ατόμων, που παρουσιάζονται σε προεκλογικές περιόδους" (!). Ξεχνώντας ότι ο ίδιος είχε προγραμματίσει τα εγκαίνια του έργου να γίνουν από το υπουργείο στις 9 Μάη, αλλά οι ηλεκτράμαξες δεν ήταν σε θέση να κινηθούν λόγω της ανυπαρξίας συντήρησής τους... Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε τότε να αναβάλει τα εγκαίνια και να τα μεταθέσει για τις 27 Μάη, ημερομηνία πιο κοντά στις εκλογές, προκειμένου να γίνει το απαραίτητο υπουργικό "σόου" με τις κορδέλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ