Παρασκευή 28 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
Παραδίδεται στην "Ολυμπιακή κερδοσκοπία"

Για χάρη του Κόκκαλη, αλλά και άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων, η κυβέρνηση βάζει "ταφόπλακα" στα όποια σχέδια ανάπλασης της περιοχής

Με τυμπανοκρουσίες, τελετές και προεκλογικού χαρακτήρα ...φιέστες, μπήκε χτες το βράδυ στο Δήμο Ρέντη η ταφόπλακα της αναβάθμισης του Ελαιώνα,προς χάριν της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός,δηλαδή του Σ. Κόκκαλη και άλλων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε "αγορά διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου".

Ολα αυτά, φυσικά, έγιναν με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, η οποία επιφυλάσσει την ίδια μοίρα και για τον ελεύθερο χώρο στο Γουδί, προς ικανοποίηση του "αιώνιου αντιπάλου", δηλαδή την ΠΑΕ ΠΑΟ των Βαρδινογιάννηδων...

Χτες, κατά τη διάρκεια της τελετής στου Ρέντη, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης υπήρξε αρκετά αποκαλυπτικός, κατονομάζοντας ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον Ελαιώνα, σύμφωνα και με το Διάταγμα που κατάρτισε, "την αλλαγή χρήσεων γης με τη δημιουργία "Επιχειρησιακού Κέντρου"". Δηλαδή ο Ελαιώνας, αντί να αναβαθμιστεί και να γίνει πόλος αναψυχής για όλο το Λεκανοπέδιο, θα γεμίσει με τσιμέντο και με μεγαλόπνοα ιδιωτικά "συγκροτήματα αναψυχής", που θα αντικαταστήσουν μερικές βιομηχανίες που θα απομακρυνθούν. Γι' αυτό, άλλωστε, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εκθείασε και τους υπόλοιπους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες που μετακομίζουν σιγά - σιγά στον Ελαιώνα, όπως τα Στούντιο του "Σκάι", το συγκρότημα κινηματογράφου κλπ., εκμεταλλευόμενοι τις αντιπεριβαλλοντικές ρυθμίσεις του.

Ειδικότερα για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού παραχωρείται μια έκταση πολύ μεγαλύτερη από τα 80 στρέμματα, που υποτίθεται ότι έχει στην ιδιοκτησία του. Επιπλέον ο υπουργός εξήγγειλε ότι θα γίνουν και μια σειρά ακόμη έργα, όπως η κατασκευή ανισόπεδων κόμβων, οδικών παρακάμψεων κλπ., αλλά και η διασύνδεση των εγκαταστάσεων με τους υπόλοιπους ελεύθερους χώρους που βρίσκονται στο Δήμο Ταύρου!

Αρχίζει, λοιπόν, έτσι και στην πράξη να υλοποιεί - πριν καν ψηφιστεί από τη Βουλή - τις ρυθμίσεις του νομοθετικού τερατουργήματος για τους Ολυμπιακούς, βασικό πλαίσιο του οποίου είναι: "Ολοι οι ελεύθεροι χώροι της Αττικής στους κερδοσκόπους ιδιώτες για εκμετάλλευση"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ