Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΗΒΑ
Η ψήφος αξίζει στο ΚΚΕ

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, στη Θήβα, μίλησαν ο Στρ. Κόρακας και η Χρ. Τσεντούρου, ενώ χαιρέτισε ο δήμαρχος της πόλης Αλ. Κοψίνης

ΘΗΒΑ(Του ανταποκριτή μας).-

Οι εργαζόμενοι και οι αγρότες της Θήβας είπαν προχτές το βράδυ ένα μεγάλο ΝΑΙ στο μονόδρομο της πάλης των λαών. Εδώ, στην εργατούπολη της Θήβας, όπου η κυβέρνηση και σήμερα διώκει τους αγρότες για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, εκατοντάδες εργαζόμενοι, αγρότες και επαγγελματίες έδωσαν το "παρών" στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου μίλησαν ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος Στρατής Κόρακας και η υποψήφια ευρωβουλευτής Χριστίνα Τσεντούρου.

Διαδήλωσαν την υποστήριξή τους στην αγωνιστική στάση και τις θέσεις του ΚΚΕ και κατάγγειλαν τον πόλεμο των Ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζουν τα κόμματα υποστηριχτές του μονόδρομου της ΟΝΕ της ολιγαρχίας και της λιτότητας και της φτώχειας για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

"Στους εργαζόμενους, όχι μόνον της Θήβας, μα όλης της Ελλάδας, δίνεται η ευκαιρία με την ψήφο τους στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές να στείλουν το μήνυμα προς όλους τους θιασώτες της ΕΕ ότι, πια, τελείωσαν τα ψέματα", είπε ο Στρατής Κόρακας στην ομιλία του. Προηγουμένως, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ αποκάλυψε την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και της ΟΝΕ και κατέδειξε με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα τη σύμπλευση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ στις βασικές επιλογές. Ο ίδιος κατήγγειλε την κυβέρνηση για τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και το μακέλεμα του γιουγκοσλαβικού λαού. Αλλά αποκάλυψε και την υποκρισία ΝΔ και ΣΥΝ, που, ενώ καταγγέλλουν τα εγκλήματα, στηρίζουν, από την άλλη, την εγκληματική πολιτική ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Στο χαιρετισμό της, η Χρ. Τσεντούρου, απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, ζήτησε την ψήφο του λαού στο ΚΚΕ, με το θάρρος που μας δίνει η αγωνιστική στάση των κομμουνιστών στη διεκδίκηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως είπε. "Ζητάμε, είπε χαρακτηριστικά, αυτή την ψήφο με την απαιτητικότητα εκείνων, που καθαρά και ξάστερα, αλλά και επίμονα χωρίς αναστολές και καλλιέργεια αυταπατών, αποκαλύψαμε και προειδοποιήσαμε για το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αλλά και για τη βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική της επίθεσης στα συμφέροντα του λαού με την ΟΝΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ