Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΕ - ΔΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Πάλι δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά

Με "αγωνιστικές κινητοποιήσεις" απειλεί σε χτεσινή της ανακοίνωση, η φιλοκυβερνητική ηγεσία της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων (ΠΟΕ - ΔΟΥ), η οποία κατηγορεί - με αρκετά γριφώδη τρόπο - την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ότι έχει επιλέξει την αντιπαράθεση και τη ρήξη προκειμένου να ικανοποιήσουν τους ιδιοτελείς και μόνο στόχους και σκοπούς τους... Δεν εξηγούν πάντως τι ακριβώς συμβαίνει, γεγονός που δημιουργεί πληθώρα ερωτηματικών για τα κίνητρα της "αντιπαράθεσης".

Κατά τα άλλα η ηγεσία της ΠΟΕ - ΔΟΥ εκφράζει την αγωνία της, επειδή - όπως υποστηρίζει - οι λαθεμένοι χειρισμοί, οι προχειρότητες και οι τυχοδιωκτισμοί της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, οδηγούν στο να διακυβεύεται η πορεία της ένταξης της χώρας προς την ΟΝΕ...

Κλιμακώνοντας τη φραστική τους επίθεση, κάνουν λόγο για κατ' επίφαση "κοινωνικό διάλογο" - στον οποίο δήλωσαν "παρών" από την πρώτη στιγμή - για τελμάτωμα της μηχανοργάνωσης, για φορολογική επιβάρυνση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων κλπ.

Είναι όμως γνωστό ότι η ηγεσία της ΠΟΕ - ΔΟΥ έχει απεμπολήσει από πολλού τα συμφέροντα των εργαζομένων και έχει θέσει εαυτό στην υπηρεσία του πιο γκρίζου κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως επίσης είναι γνωστό ότι κάθε φορά που εκδηλώνεται "ρήξη" με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, κάπου στη μοιρασιά τα έχουν χαλάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ