Πέμπτη 3 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Νέα "λάθος" πτώση ΝΑΤΟικού πυραύλου

ΣΟΦΙΑ.-

Ο έβδομος κατά σειρά πύραυλος, κατά λάθος πάντα, έπεσε στη βουλγαρική επικράτεια προκαλώντας κρατήρα ακτίνας έξι μέτρων και βάθους δύο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί, μεταδόθηκε από τον κρατικό ραδιοσταθμό στη Σόφια που μετέφερε την ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, ο πύραυλος έπεσε κοντά στο χωριό Γκοβέζντα, το οποίο απέχει περίπου 10 χλμ από τη μεθόριο της Βουλγαρίας με τη Γιουγκοσλαβία, χθες το μεσημέρι.

Από τις 24 του Μάρτη που έχουν αρχίσει οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας έχουν πέσει από λάθος επτά πύραυλοι, αν και το ΝΑΤΟ έχει παραδεχτεί ότι πέντε, από τους συνολικά έξι πυραύλους που έπεσαν σε βουλγαρικό έδαφος στη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, είναι δικοί του. Και φυσικά ούτε και τώρα δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για τον πύραυλο που έπεσε κοντά στο χωριό στην περιοχή των συνόρων.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η βουλγαρική κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη χρήση του βουλγαρικού εναέριου χώρου από τα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, ενώ προετοιμάζει τη συμφωνία, σε εφαρμογή της οποίας στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το βουλγαρικό έδαφος στο πλαίσιο χερσαίων επιχειρήσεων στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ