Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η έλλειψη μέτρων "σκότωσε" τον 25χρονο

ΘΗΒΑ(του ανταποκριτή μας).-

Το εργατικό δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα το πρωί στη βιομηχανία "ΕΛΒΑΛ", συμφερόντων του ομίλου Στασινόπουλου,με θύμα τον 25χρονο Νίκο Παπαδόπουλο, που εργάζονταν στην εταιρεία εργολαβιών ΕΚΕΜΑ ΕΠΕ,δεν είναι το μοναδικό στο γκέτο της "ΕΛΒΑΛ", αλλά και των άλλων επιχειρήσεων του ομίλου.

Την ίδια ώρα που ο Ν. Παπαδόπουλος άφηνε την τελευταία του πνοή, κυνηγώντας το μεροκάματο του τρόμου, ένας άλλος συνάδελφός του, που εργαζόταν μαζί του, γλίτωσε από τύχη.

Οπως επισημαίναμε και στο χτεσινό φύλλο του "Ρ", κύρια αιτία της πτώσης και του θανάτου του Ν. Παπαδόπουλου ήταν η έλλειψη μέτρων ασφάλειας και η εντατικοποίηση. Αυτό επιβεβαιώνει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο πόρισμά του και τεχνικός επιθεωρητής της Επιθεώρησης Εργασίας Σχηματαρίου, μετά τον επιτόπιο έλεγχο. "Διαπίστωσα παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας", αναφέρει, καθώς δεν υπήρχε ούτε ζώνη ασφαλείας!

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, η κυβέρνηση, όχι μόνο αποδυναμώνει, αλλά διαλύει τις Επιθεωρήσεις Εργασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν η Επιθεώρηση Εργασίας Σχηματαρίου, που έχει στην επίβλεψή της 400 βιομηχανίες της περιοχής Σχηματαρίου - Οινοφύτων και προβλέπεται το κλείσιμό της, της Θήβας, που επιβλέπει 250 βιομηχανίες και με το νέο ν/σ αποψιλώνεται και θα παραμείνει μόνο διοικητικό προσωπικό, ενώ και των δυο παραπάνω Επιθεωρήσεων οι αρμοδιότητες θα μεταφερθούν στη Λιβαδειά και τη Χαλκίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ