Πέμπτη 17 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΓΕΡΑΚΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμώνουμε τους αγωνιστικούς δεσμούς

- Η Ικαρία "κοκκίνισε" στις ευρωεκλογές. Ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή την πρωτιά;

- Η Ικαρία έχει αγωνιστική παράδοση και έχει καταθέσει στο βωμό των λαϊκών αγώνων πολλά θύματα. Ο λαός της Ικαρίας γνωρίζει από την πείρα του, πως μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχει καινούριες κατακτήσεις και να προφυλάξει τα ήδη κεκτημένα, γι' αυτό δεν έλειψε από καμία μικρή ή μεγάλη μάχη για τα γενικότερα αλλά και τα τοπικά προβλήματα. Γι' αυτό μπορούμε να πούμε πως ο κόσμος της Ικαρίας έχει ανεπτυγμένο πολιτικό κριτήριο και μπορεί να ξεχωρίζει τις δυνάμεις που υπερασπίζουν τα συμφέροντά του από αυτές που τα απειλούν.

Η σταθερή πολιτική του Κόμματος και στις βασικές θέσεις του αλλά και όσον αφορά τη συμμετοχή μας στους αγώνες ήταν επόμενο μετά από όλα αυτά να ξεχωρίσει και να επιβραβευτεί από το λαό. Αλλωστε, το εκλογικό αποτέλεσμα που φέραμε δεν είναι της στιγμής. Ολη την περίοδο που πέρασε από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση μέχρι τις ευρωεκλογές, ο κάθε κομμουνιστής, ο κάθε φίλος του Κόμματος δε σταμάτησε τη δουλιά στον κόσμο, υπερασπίζοντας και προβάλλοντας την πολιτική του ΚΚΕ με κάθε τρόπο και παντού.

- Ποιο είναι το μετεκλογικό κλίμα στο νησί μετά από αυτή την επιτυχία;

- Ο αγώνας που κάναμε πριν τις εκλογές ήταν σκληρός και αυτό το αποτέλεσμα δεν ήρθε χωρίς κόπο βέβαια. Πέρα από την ατομική δουλιά, κάναμε συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά και τέσσερις μεγάλες συγκεντρώσεις στους αντίστοιχους δήμους του νησιού, με μεγάλη επιτυχία παντού. Το πολύ καλό προεκλογικό κλίμα, λοιπόν, δε θα μπορούσε παρά να είναι άριστο μετά τις εκλογές. Αλλωστε, τέτοια πλειοψηφία σε ένα μικρό τόπο, σε ένα μικρό νησί επηρεάζει πιο πολύ τους ανθρώπους του.

- Σε όσους ίσως αναρωτηθούν αν θα επαναπαυτείτε τώρα, τι απαντάτε;

- Οι ευθύνες μας μετά από αυτό το αποτέλεσμα, όχι μόνο δε μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν κατακόρυφα. Σε κάθε περίπτωση ο λαός της Ικαρίας, αλλά και γενικότερα, γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΚΚΕ θα είναι κοντά του και μετά τις εκλογές. Η δέσμευσή μας αποτελεί εγγύηση για τον κόσμο αφού το έχουμε αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια. Αλλωστε, τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα και πολλά - με πρώτο και κύριο στο νησί μας τη μάστιγα της ανεργίας - που εκ των πραγμάτων οι πάντες θα τοποθετηθούμε απέναντί τους. Εμείς, με βάση αυτά τα προβλήματα, θα αναπτύξουμε παραπέρα τους τοπικούς αγώνες και είμαστε σίγουροι για τη συμμετοχή και συμπαράσταση του λαού της Ικαρίας. Θα είμαστε μαζί με το λαό στο δρόμο, δυναμώνοντας ακόμη πιο πολύ τους αγωνιστικούς δεσμούς. Για να διαψευστούν για μια ακόμη φορά και τα κυβερνητικά στελέχη, που λένε πως το Αιγαίο στις άλλες εκλογές θα είναι πράσινο...

Γ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ