Πέμπτη 17 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ

Παρά τις προσπάθειες ορισμένων το... μαύρο δεν μπορεί να γίνει άσπρο και τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, που εγκαθίστανται στο Κοσσυφοπέδιο, δεν μπορούν να εμφανιστούν ως ειρηνευτική δύναμη, αντί στρατού κατοχής που είναι στην πραγματικότητα. Οταν ο λύκος βάζει προβιά, δε γίνεται πρόβατο, απλώς μπορεί να προσποιείται το πρόβατο, όσο διάστημα τον παίρνει και όσο υπάρχουν πρόβατα που θα μπορεί να τα κοροϊδεύει. Με τον ίδιο τρόπο, το ΝΑΤΟ, αυτό το διεθνές συνδικάτο του εγκλήματος, δεν μπορεί να βομβαρδίζει επί 78 μερόνυχτα μια χώρα και την επομένη οι χερσαίες δυνάμεις του να εμφανίζονται ως ειρηνευτική δύναμη στο έδαφος αυτής της ίδιας χώρας. Και για όσους αφελείς θα μπορούσαν να το πιστέψουν, αρκεί να πούμε ότι το ίδιο επιτελείο που διηύθυνε τους βομβαρδισμούς, διευθύνει και συντονίζει τώρα και την KFOR (δύναμη Κοσσυφοπεδίου), που την είχε ετοιμάσει και συγκροτήσει πολύ πριν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί.

Με τον ίδιο τρόπο, οι ΝΑΤΟικές χερσαίες δυνάμεις, οι οποίες στη φάση αυτή θα φτάσουν τους 50.000 βαριά εξοπλισμένους στρατιώτες, που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους προωθούνται μέσω του ελληνικού εδάφους για να κάνουν κατοχή στον Κοσσυφοπέδιο, δεν μπορούν να αλλάξουν χαρακτήρα. Είναι δυνάμεις κατοχής με την τυπική και την ουσιαστική έννοια του όρου. Είναι ξένα στρατεύματα, που εισβάλλουν σ' ένα τμήμα ενός ανεξάρτητου κράτους, της Γιουγκοσλαβίας, ουσιαστικά παρά τη θέλησή του. Και δεν μπορούν να επικαλούνται τη συγκατάθεση της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας, η οποία με το περίστροφο στον κρόταφο υποχρεώθηκε να υπογράψει τη σχετική "συμφωνία". Εξάλλου, αν ίσχυε κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή η εισβολή των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της Γιουγκοσλαβίας, τότε η χώρα αυτή με τον ηρωικό λαό της δε θα πρόβαλαν την αντίσταση που πρόβαλαν όλο αυτό το διάστημα στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς.

Ο ρόλος των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, που καταλαμβάνουν το Κοσσυφοπέδιο, δε θα περιοριστεί, βέβαια, στα στενά όρια αυτής της σερβικής επαρχίας, καθώς η παρουσία του εδραιώνει μια νέα κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή. Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο έχουν ως αποστολή έναν ευρύτερο ρόλο. Εναν ρόλο αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων με πρόσχημα την επιβολή της ειρήνης και αντικειμενικό σκοπό την επιβολή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, που σημαίνει κατάργηση του Διεθνούς Δικαίου, των αρχών της κυριαρχίας των κρατών και της ελεύθερης βούλησης των λαών. Ολα αυτά, βέβαια, στο όνομα της ειρήνης, της διεθνούς νομιμότητας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με αυτό το πρόσχημα επιχειρείται η επιβολή μιας διεθνούς στρατιωτικής δικτατορίας, αυτής που σκιαγραφείται με το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, με κύριο χαρακτηριστικό τη διά των όπλων επιβολή μιας παγκόσμιας εξουσίας.

Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τους ανταγωνισμούς και τις εσωτερικές αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, μετατρέπει σε πολεμικό πεδίο ολόκληρη τη Βαλκανική Χερσόνησο, έτσι γιατί "αυτοί γουστάρουν". Η διαδικασία κατάτμησης κυρίαρχων χωρών και δημιουργίας προτεκτοράτων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αποτελεί το πιο εφιαλτικό σκηνικό για τους λαούς της περιοχής. Και ήδη η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει από τη Γιουγκοσλαβία. Τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα θα αποτελούν τη σιδερένια γροθιά και το μοχλό αποσταθεροποίησης στην υπηρεσία της αμερικανοΝΑΤΟικής πολιτικής. Αυτό που αναζητούσαν ήταν το πρόσχημα για να πατήσουν πόδι στα Βαλκάνια και διαμόρφωσαν τις κατάλληλες συνθήκες γι' αυτό. Η ιστορία έχει δείξει, ότι, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επεκτείνουν την επιρροή τους, η ίδια περιοχή μετατρέπεται ταυτόχρονα και σε πεδίο, όπου εκδηλώνονται και οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί, είτε "δι' αντιπροσώπων", υποκινώντας υπαρκτές ή ανύπαρκτες αντιθέσεις ντόπιων πληθυσμών, είτε απευθείας. Υπό αυτή την έννοια, η παρουσία των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στα Βαλκάνια επιφυλάσσει ένα ζοφερό μέλλον για όλους τους λαούς της περιοχής μας.

Τα αμερικανοΝΑΤΟικά στρατεύματα δεν έρχονται για να φύγουν αλλά για να μείνουν δεκαετίες ολόκληρες, όσα χρόνια είναι απαραίτητα για τα συγκεκριμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Το Κοσσυφοπέδιο είναι μόνο ένα σκαλοπάτι. Η γιγαντιαία αυτή κινητοποίηση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων δε γίνεται για τα... μάτια των αλβανόφωνων Κοσσοβάρων, τους οποίους οι ιμπεριαλιστές συγκυριακά και μόνο στηρίζουν, γιατί έτσι υπαγορεύουν στην παρούσα φάση τα σχέδια της "νέας τάξης". Η στρατιωτική κινητοποίηση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων γίνεται γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και γι' αυτό, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εξέλιξη στο ίδιο το Κοσσυφοπέδιο, θα υπάρχει συνέχεια και διεύρυνση της αποσταθεροποίησης.

Στο καταστροφικό αυτό παιχνίδι έχει μπει ενεργά και η Ελλάδα, είτε με τη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων είτε με τη διάθεση των ελληνικών εδαφών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων για τη διευκόλυνση της αμερικανοΝΑΤΟικής στρατιωτικής μηχανής. Στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής του Κοσσυφοπεδίου συμμετέχει και η Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου με περίπου 1.500 "εθελοντές" αξιωματικούς και μισθοφόρους στρατιώτες. Και για να μην υπάρχει η παραμικρή παρεξήγηση για το ρόλο της ελληνικής ταξιαρχίας, έχει ενταχθεί ήδη στην αμερικανική μεραρχία που έχει καταλάβει το Νοτιανατολικό Κοσσυφοπέδιο. Είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί στα πλαίσια - αυτά ακριβώς, που περιγράφηκαν παραπάνω - που ορίζει η ηγεσία της εγκληματικής συμμαχίας, να πειθαρχεί και να εκτελεί τις εντολές της.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα, ιδιαίτερα η Β. Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη, ΝΑΤΟκρατείται. Εχει δημιουργηθεί ένα μόνιμο πολεμικό προγεφύρωμα για την υποστήριξη, όχι μόνο της απόβασης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στα Βαλκάνια, αλλά και παραπέρα για όσα χρόνια κρατήσει η παρουσία των δυνάμεων αυτών στην περιοχή. Ενα μόνιμο ορμητήριο αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων, μια κατάσταση που δημιουργεί ουσιαστικά συνθήκες κατοχής και επί του ελληνικού εδάφους. Ολη αυτή η κατάσταση κάνει ακόμα πιο επιτακτική την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν τον επικίνδυνο φαύλο κύκλο και την ενίσχυση του ρόλου του λαϊκού παράγοντα για την ανατροπή των επιλογών της κυβέρνησης, για την ανάδειξη του μοναδικού αντίπαλου δέους απέναντι στους ιμπεριαλιστές, που είναι οι ίδιοι οι λαοί. Οι λαοί, που αντιστέκονται και αναζητούν μια άλλη πορεία.

Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ

- - - - - - - - - -

Οταν ο λύκος βάζει προβιά, δε γίνεται πρόβατο, απλώς μπορεί να προσποιείται το πρόβατο, όσο διάστημα τον παίρνει και όσο υπάρχουν πρόβατα που θα μπορεί να τα κοροϊδεύει

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόσσοβο - Κύπρος της νέας τάξης (2004-03-20 00:00:00.0)
Ελλάδα, το πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ (2000-09-24 00:00:00.0)
ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ (2000-02-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη "νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων" (1999-07-29 00:00:00.0)
"Ολοι στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια" (1999-06-24 00:00:00.0)
ΝΑΤΟικό ορμητήριο (1999-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ