Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ολοι στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια"

"Ολοι στα αντιπολεμικά - αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια".Το κάλεσμα αυτό απευθύνει σε όλους τους οικοδόμους η Ομοσπονδία τους, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι "ο βρώμικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του σερβικού λαού συνεχίζεται, η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο είναι τραγική, οι Σέρβοι παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Ο ΝΑΤΟικός κατοχικός στρατός πλημμυρίζει το Κοσσυφοπέδιο".

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση ότι "παραμένει πιστή στην πολιτική της υποτέλειας και με στόχο τη συμμετοχή και στο πλιάτσικο κατά της Γιουγκοσλαβίας στέλνει στο Κόσσοβο μια ολόκληρη ταξιαρχία". Σ' αυτά τα σχέδια η Ομοσπονδία καλεί τους οικοδόμους να αντιταχθούν και να συνεχίσουν να εκφράζουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στα απάνθρωπα σχέδια των δολοφόνων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης.

"Οι πατριωτικές λαϊκές δυνάμεις στη χώρα - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - απέδειξαν ότι όταν ο λαός θέλει, μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και να τα ανατρέψει. Συστρατευόμαστε με όλες εκείνες τις δυνάμεις που δεν υποτάσσονται, που λένε ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων".

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία Οικοδόμων εκφράζει την απόφασή της να συνεχίσει τον αγώνα από κοινού με όλο το λαό για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται έξω από τα σύνορα, να πάψει η χώρα να αποτελεί ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων.

Η ΟΣΝΙΕ

Με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) καταγγέλλει την "ειρήνη των επιδρομέων και ισχυρών ΝΑΤΟικών δυνάμεων που επιβλήθηκε στη Γιουγκοσλαβία", αλλά και την "ελληνική κυβέρνηση, που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προώθησε στη Γιουγκοσλαβία 1.500 στρατιώτες".

Η ΟΣΝΙΕ καταδικάζει την αποστολή στρατευμάτων, που αποτελούν ουσιαστικά στρατεύματα κατοχής, προειδοποιεί ότι η φωτιά που σιγοκαίει στα Βαλκάνια θα φουντώσει ξανά κάποια στιγμή και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο και να σταματήσει να παρέχει διευκολύνσεις στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα.

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, που αποτελεί τμήμα της ΓΣΕΕ, με επιστολή - καταγγελία εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη συμμετοχή των ελληνικών στρατευμάτων στη λεγόμενη "ειρηνευτική" δύναμη του ΝΑΤΟ και "καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση που συμμετέχει πλέον και με στρατό κατοχής στην περιοχή και μάλιστα κάτω από αμερικανική διοίκηση".

Το ΕΚΑ καταδικάζει τη "συμφωνία" και απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τα ελληνικά στρατεύματα. Τέλος, καλεί "τους γονείς των στρατευμένων παιδιών να μην επιτρέψουν στην ελληνική κυβέρνηση να τα μετατρέψει σε ΝΑΤΟικούς μισθοφόρους στρατευμάτων κατοχής ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους και του λαού του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ