Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καθ' οδόν ο Ν. Κακλαμάνης

Το πρώτο βήμα για την προδιαγεγραμμένη πορεία του προς τη Ρηγίλλης έκανε χτες ο πρώην ευρωβουλευτής της ΠΟΛ. ΑΝ. Νικ. Κακλαμάνης με την επιστολή "ανεξαρτητοποίησης", που έστειλε χτες στον Αντ. Σαμαρά. Προς το παρόν ο Ν. Κακλαμάνης θα επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο, αλλά περιμένει ταυτόχρονα και την πρόσκληση από τον Κ. Καραμανλή για την επάνοδό του στη ΝΔ, για την οποία δεν υπάρχει πρόβλημα από τον Κ. Μητσοτάκη. Το παράδειγμα του στελέχους της ΠΟΛ. ΑΝ. αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι από την Πανδρόσου σε χρόνο που θα επιλεγεί ως καταλληλότερος από την ηγεσία της ΝΔ.

Στη δήλωσή του ο Ν. Κακλαμάνης αναφέρει ότι οι βασικές πολιτικές ιδέες και αρχές του δεν υλοποιήθηκαν στον πολιτικό κύκλο που έκλεισε γι' αυτόν και εκφράζει την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει με "το άνοιγμα μιας άλλης ελπίδας". Από τη μεριά της η ΠΟΛ. ΑΝ., κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο, αντέδρασε χλιαρά με ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι "μετά τις ευρωεκλογές ο Ν. Κακλαμάνης έκανε τις προσωπικές επιλογές του".

Κατά τα λοιπά στη Ρηγίλλης, αυτό το διάστημα, έχουν αναθέσει στον αυτόματο πιλότο της κυβέρνησης την υλοποίηση των αντιλαϊκών επιλογών, με τις οποίες βέβαια συμπλέουν και στηρίζουν, όπως για παράδειγμα με το ξεπούλημα της Ολυμπιακής. Ετσι τους μένει χρόνος να ασχολούνται με τις... λίστες υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών και τη συγκρότηση "ηγετικής ομάδας", κάνοντας σχέδια επί χάρτου και προβάλλοντας ο καθένας τις επιθυμίες του ως πραγματικότητα. Ο "ξενοδόχος", ο Κ. Καραμανλής, θα μιλήσει τελευταίος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ