Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συνεχίζουμε τον αγώνα από καλύτερες θέσεις

Συγκέντρωση - συζήτηση στην Καλογρέζα, με ομιλητή τον Δ. Ζάχαρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Το ΚΚΕ δε μένει στο θετικό εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Αυτό δεν το έκανε ποτέ και ούτε τώρα. Πολύ περισσότερο, που, όπως έχει υπογραμμιστεί, το αυξημένο εκλογικό ποσοστό που έδωσαν οι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ, για τους κομμουνιστές σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος, για τους αγώνες που πρέπει να γίνουν για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, για την ειρήνη, για να προχωρήσει το μεγάλο πατριωτικό αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό μέτωπο πάλης του λαού.

Το μήνυμα αυτό προκύπτει και από τη χτεσινή συγκέντρωση - συζήτηση που οργάνωσε η ΚΟ Καλογρέζας του ΚΚΕ στην πλατεία του Δημοτικού Σχολείου για τα συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές, τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και στα Βαλκάνια και τις θέσεις του ΚΚΕ με τον Δημήτρη Ζάχαρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δ. Ζάχαρης, αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία και στη σημερινή πραγματικότητα, τόνισε πως χρειάζεται επαγρύπνηση και συνέχιση της κινητοποίησης του λαού, γιατί "η πληγή μόλις άνοιξε και οι αρνητικές εξελίξεις είναι μπροστά μας". Η "ειρήνη" που δόθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο όχι μόνον δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό, αλλά φανερώνει πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν την επέμβασή τους για να επιβάλουν τη νέα τάξη του ιμπεριαλισμού όχι μόνο στη Γιουγκοσλαβία και σε όλα τα Βαλκάνια, αλλά σ' όλες τις χώρες που οι λαοί τους θα τολμούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Οι κομμουνιστές, είπε ο Δ. Ζάχαρης, συνεχίζουμε και θα είμαστε μπροστά στους αγώνες του λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ και για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Τέλος, αφού αναφέρθηκε στα καινούρια ποιοτικά στοιχεία που προκύπτουν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (ανάκαμψη της δύναμης του ΚΚΕ σε εργατικές λαϊκές αστικές περιοχές και εκεί που αναπτύσσονται οι αγώνες του λαού), υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για την αγωνιστική συσπείρωση του λαού και όλων όσοι θέλουν να αγωνιστούν με τους κομμουνιστές. Κι αυτό θα φανεί περισσότερο και στις ερχόμενες εκλογές και στους καθημερινούς αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ