Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εφτά που έγιναν οχτώ

Του Γ. Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Ξαφνικά εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, ως υπο-πρακτορεύουσες τη μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Οχι ότι δεν υπήρχαν πρώτα, αλλά τώρα πιστοποιείται η ανάδειξή τους σε μεσάζοντα της νέας δομής του ΝΑΤΟ, όπως εκδηλώθηκε με τον εφιαλτικό αφανισμό της Νέας Γιουγκοσλαβίας.

Για τις εφτά πλουσιότερες χώρες του κόσμου πρόκειται, που όλο και συχνότερα παρεμβαίνουν, με υπόδειξη και εντολή του μεγάλου αφεντικού.

Ετσι το νέο δόγμα - νέα δομή του ΝΑΤΟ - ακολουθεί την ακόλουθη πυραμίδα. Στην κορυφή, η υπερατλαντική αυταρχική εξουσία του πλανητάρχη, δηλαδή των άγριων συμφερόντων της παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης - αταξίας. Οι εντολές του μητροπολιτικού κέντρου αφού κωδικοποιηθούν, συζητούνται "εν κρυπτώ" στη μεσαιωνικής συγκρότησης στοά των μελών της Λέσχης Μπίλτεμπεργκ.

Στη συνέχεια η μυστική κατανομή συμφερόντων και δράσεων μεταφέρεται στην ομάδα G-7 των πλουσιότερων χωρών του κόσμου και παίρνει το επίστρωμα "νομιμοποίησης". Στη συνέχεια επιστρέφεται, για επιχειρησιακή δράση στο ΝΑΤΟ, δηλαδή στην Ουάσιγκτον, απ' όπου είχε εκπορευτεί. Μετά, καλείται ο μεγάλος απών, ο Κόφι Ανάν, να δώσει ένα περικάλυμμα Πόντιου Πιλάτου στα προκατασκευασμένα δόγματα και τις τρομοκρατικές πυραυλικές εφαρμογές τους.

Κατά περίπτωση καλείται να συμπράξει στις στημένες νομιμοποιητικές διαδικασίες της ομάδας G-7 και η σημερινή αδύναμη Ρωσία, που δέχεται τις πιέσεις για "αντιπαροχές" από τους διεθνείς καπιταλιστικούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς.

Το παιχνίδι κινείται ανάμεσα σ' εκείνους που προσπαθούν να την εγκλωβίσουν σε κοινές ή συγκλίνουσες ΝΑΤΟικές αποφάσεις, στις αμφιταλαντευόμενες επιδιώξεις του Γιέλτσιν για εσωτερικούς λόγους και σε ορισμένους που αντιλαμβάνονται ότι η ΝΑΤΟική απειλή επιχειρεί να σφίξει τον κλοιό γύρω από την απέραντη χώρα του μεγάλου φυσικού πλούτου και των πετρελαίων.

Η πρόσφατη συμμετοχή ρωσικών δυνάμεων στο Κόσσοβο, και ιδιαίτερα η ταχύτατη προώθηση μικρής ομάδας στο αεροδρόμιο της Πρίστινας, η επιδίωξη διαφοροποίησης ως προς τη διοικητική τους αυτονόμηση και η απόρριψή της από τη συμμαχία των "ειρηνευτών", δείχνει και τα περιορισμένα - μέχρι τώρα - όρια των "αυτονομήσεων".

Οι αρκούδες, όπως είναι γνωστό, αγαπούν πολύ το μέλι και συχνά πέφτουν θύματα αυτής της αδυναμίας, ιδιαίτερα όταν είναι πεινασμένες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ