Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απειλεί με καταψήφιση της νέας Κομισιόν ο Β. Μάρτενς

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Βίλφριντ Μάρτενς, με επιστολή του στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, εκφράζει την ανησυχία του για τη νέα σύνθεσή της.

"Παρατηρούμε ότι σε μερικά κράτη - μέλη οι υπεύθυνοι για την ανάδειξη υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρούν την όλη υπόθεση ως τυπική διαδικασία". Εκτός αυτού, γράφει ο κ. Μάρτενς, δε λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι υπάρχει πλέον μια νέα πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο πρόεδρος Μάρτενς υπενθυμίζει στην επιστολή του ότι η αποδοχή της νέας σύνθεσης της Επιτροπής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ θα εξαρτηθεί από την πολιτική ισορροπία στη νέα Επιτροπή, τόσο στο σύνολο, όσο και στην κατανομή των χαρτοφυλακίων και των αντιπροέδρων, καθώς και από τα προσόντα των υποψηφίων και από μια ευρύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στο Σώμα.

Ο Πρόεδρος Μάρτενς επιμένει στο γεγονός ότι η Συνθήκη του Αμστερνταμ προσδίδει σημαντικό ρόλο στον πρόεδρο της Επιτροπής και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ζητά να χρησιμοποιηθούν όλες αυτές οι αρμοδιότητες στο έπακρον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ