Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΡΑΝΤΑΡ
Η κυβέρνηση να πάρει θέση

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Δικαιοσύνης

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Δικαιοσύνης, για την υπόθεση της δωροδοκίας Ελλήνων αξιωματούχων από την αμερικανική εταιρία "Λίτον", με την οποία το 1993 η Πολεμική Αεροπορία υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια των συστημάτων αυτοπροστασίας των μαχητικών αεροσκαφών "F-16", κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης, Αχιλ. Κανταρτζής και Ν. Γκατζής.

"Μεγάλη δημοσιότητα, τονίζεται στην Ερώτηση, έχει πάρει τόσο στον ξένο όσο και στον ελληνικό Τύπο, η υπόθεση της μίζας την οποία φέρεται να έχει δώσει σε 4 Ελληνες η αμερικανική εταιρία "Λίτον", προκειμένου να κερδίσει αυτή το συμβόλαιο για την αγορά του συστήματος αυτοπροστασίας των αεροσκαφών "F-16". H όλη υπόθεση, όπως είναι φυσικό, γεννά πλήθος ερωτηματικά και θέτει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση για τη διερεύνηση της υπόθεσης".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς της Αμυνας και Δικαιοσύνης:"Εχει γίνει μέχρι σήμερα κάποια έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και αν ναι, ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης προτίθεται έστω τώρα να προχωρήσει σχετική έρευνα;

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για την υπόθεση τόσο της Βουλής όσο και του ελληνικού λαού;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ