Πέμπτη 17 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ημερίδα για οικονομική διείσδυση στην Αίγυπτο

Οι διάφορες πλευρές και μέθοδοι οικονομικής διείσδυσης των Ελλήνων επιχειρηματιών στην αιγυπτιακή αγορά, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χτες σε ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα "Η αιγυπτιακή αγορά και οικονομία - Ευκαιρίες και προοπτικές", με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, παρουσία υπουργών και άλλων προσωπικοτήτων της οικονομικής ζωής της Αιγύπτου.

Οπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θ. Καρατζάς "θέλουμε να συνδέσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των δύο χωρών, να διευκολύνουμε τις επαφές και τις συνεργασίες με όλους τους τρόπους που μία τράπεζα μπορεί να κάνει".

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα πρόσθεσε λίγο αργότερα ότι "υπάρχουν πραγματικές συνέργειες μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς που η χώρα μας απέκτησε κρίσιμη τεχνογνωσιακή μάζα και εξειδίκευση", αναφέροντας ενδεικτικά "τους τομείς της παραγωγής και διανομής καταναλωτικών αγαθών, των δομικών υλικών, της ανάπτυξης εμπορικών δικτύων, των μεταφορών, όπου η Αίγυπτος είναι έτοιμη να απορροφήσει". Εκτίμησε επίσης ότι "σε μία περίοδο άρσης δασμοφορολογικών περιορισμών μεταξύ Αιγύπτου και Ευρωπαϊκής Ενωσης", η παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο, που έχουν εξαγωγική εμπειρία στις αγορές της Βορείου Ευρώπης, θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον εξαγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας της Αιγύπτου, ιδίως σε θέματα συσκευασίας, έγκαιρης παράδοσης και σταθερότητας στην ποιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ