Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
Αλλη μια νύχτα ανηλεών ΝΑΤΟικών επιδρομών

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί για πολλοστή φορά το μεγαλύτερο μέρος της Σερβίας, καθώς οι ολονύχτιοι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο δύο μεγάλα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στο Ντρμνο, 100 χλμ ανατολικά της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, και στην Μπαγίνα Μπάστα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδαν γιουγκοσλαβικά ΜΜΕ, οι ζημιές είναι ιδιαίτερα σημαντικές και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως, παρά μόνο μετά από αρκετές μέρες, γεγονός που προκαλεί σωρεία προβλημάτων στα νοσοκομεία της Σερβίας, που υπολειτουργούν με γεννήτριες, αλλά και στους κατοίκους των περισσότερων σερβικών πόλεων.

Αλλεπάλληλες ήταν οι επιδρομές των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη σερβική επικράτεια. Οι σειρήνες ήχησαν, μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση από το Βελιγράδι του Ρώσου απεσταλμένου Βίκτορ Τσερνομίρντιν, και σήμαναν τη λήξη των βομβαρδισμών χτες τα ξημερώματα. Οπως μετέδωσαν ο τηλεοπτικός σταθμός "Studio B" και το κρατικό ραδιόφωνο του Πάντσεβο, στο στόχαστρο των φονικών επιδρομών του ΝΑΤΟ βρέθηκε, για άλλη μια φορά, το Νόβι Σαντ, όπου επλήγησαν τα απομεινάρια του κατεστραμμένου κτιρίου της τηλεόρασης και όλη η γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 πολίτες. Λίγο πριν την αυγή 10 πύραυλοι έπληξαν το κέντρο της πόλης Κουπρίγια, όπου τραυματίστηκαν άλλοι 2 άμαχοι, ενώ όπως μετέδωσε το πρακτορείο "Τανγιούνγκ" 6 εκρήξεις σημειώθηκαν στα περίχωρα του Βελιγραδίου και σφοδρή επίθεση δέχτηκε και η γιουγκοσλαβική ναυτική βάση στην Αδριατική. Αλλη μια νύχτα τρόμου έζησε και το Κοσσυφοπέδιο, όπου οι ΝΑΤΟικές επιδρομές ήταν ολονύχτιες.

Τη στιγμή που οι εγκληματικές ΝΑΤΟικές επιδρομές συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο στο γιουγκοσλαβικό λαό, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, σε νέο άρθρο του στο βρετανικό Τύπο και μάλιστα στην εφημερίδα "Sun", αποτίει φόρο τιμής στους Βρετανούς στρατιώτες και στο σύνολο των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων για το "θεάρεστο" έργο που φέρουν σε πέρας κατά των "εγκλημάτων που διέπραξε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς". Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός εκτιμά ότι η ΝΑΤΟική επιχείρηση έχει καταφέρει να "καταστρέψει, σχεδόν ολοσχερώς, τη στρατιωτική μηχανή του Μιλόσεβιτς και οδεύει προς την επιτυχή ολοκλήρωσή της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψευδομάρτυρας ο Τάνιτς, λέει ο Μιλόσεβιτς (2002-05-16 00:00:00.0)
Ματωμένη άνοιξη και η διπλωματία του τρόμου... (2000-01-09 00:00:00.0)
Νέος σφοδρότερος καταιγισμός βομβών (1999-06-09 00:00:00.0)
ΝΑΤΟ: "Δε θα χαλαρώσουν οι βομβαρδισμοί"! (1999-06-08 00:00:00.0)
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο (1999-05-14 00:00:00.0)
Οι επίσημες Θέσεις της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης (1999-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ