Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΓΕ
"Εχουμε υποχρέωση να καταγγείλουμε την ελληνική κυβέρνηση"

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί για ανάκληση των ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων

Η ΟΓΕ από την πρώτη στιγμή της άγριας ΝΑΤΟικής επιδρομής σε μία κυρίαρχη χώρα, στάθηκε αλληλέγγυα στο γιουγκοσλαβικό λαό και ιδιαίτερα στις γυναίκες της Γιουγκοσλαβίας, καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στο βρώμικο αυτό πόλεμο.

Ως πανελλαδική γυναικεία οργάνωση, είμαστε καθημερινά αποδέκτες της ανησυχίας και της αγωνίας των Ελληνίδων μητέρων και ιδιαίτερα αυτών που τα παιδιά τους είναι στρατευμένα. Εχουμε υποχρέωση, να καταγγείλουμε την ελληνική κυβέρνηση και ν' απευθυνθούμε στις μανάδες των στρατευμένων και να τις ενημερώσουμε για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά τους.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι αυτός ο πόλεμος δεν τελείωσε, αντίθετα οι δήθεν ειρηνευτικές δυνάμεις είναι στην πραγματικότητα στρατός κατοχής.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τα Ελληνόπουλα που στέλνει σαν ειρηνευτική δύναμη θα κινδυνεύσουν σ' ένα έδαφος γεμάτο νάρκες και τοξικές ουσίες.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η περιοχή του Κόσσοβου αποτελεί κέντρο λαθρεμπορίου ναρκωτικών και βρίσκεται κάτω από την τρομοκρατική δράση του UCK. Ηδη άρχισαν να μετρούν τα πρώτα θύματα.

Καλούμε τις γυναίκες της χώρας μας και ιδιαίτερα τις μητέρες των στρατευμένων:

- Να επαγρυπνούν γιατί ο βρώμικος πόλεμος δεν τελείωσε.

- Ν' αντισταθούν και να γίνουν φραγμός στα σχέδια των αρχιτεκτόνων της "νέας τάξης πραγμάτων" στην περιοχή των Βαλκανίων.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση:

- Να σεβαστεί την αντίθεση του 98% του ελληνικού λαού στο βρώμικο αυτό πόλεμο και να απεμπλακεί από κάθε είδους συμμετοχή.

- Να ανακαλέσει όλα τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα από τη γειτονική μας χώρα.

- Να εξασφαλίσει όλα τα δικαιώματα των νέων στην εργασία και στη ζωή και όχι να τα παγιδεύσει με οικονομικά κίνητρα να προωθούν τα άνομα σχέδια των ισχυρών, απειλώντας γειτονικούς λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ