Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ
Ρεσιτάλ υποκρισίας

ΠΑΡΙΣΙ.-

Υιοθετώντας μία φαινομενική αποστασιοποίηση και πολιτική του στιλ "περιμένοντας και βλέποντας", παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον,στο πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, τη γαλλική πρωτεύουσα.

Μία αποστασιοποίηση όσον αφορά το θέμα της δίωξης του Γιουγκοσλάβου Προέδρου, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς,αλλά και την οικονομική βοήθεια που θα χορηγηθεί στη Γιουγκοσλαβία. Ως προς το θέμα της δίωξης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, εναντίον του οποίου έχει απαγγελθεί κατηγορία από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ο Κλίντον επέδειξε στάση "αναμονής", αφού τόνισε ότι "δεν πιστεύω ότι οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι μπορούν να εισβάλουν στο Βελιγράδι και να προσπαθήσουν να του επιδώσουν το κατηγορητήριο" (!),απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων κατά την έξοδό του από τα Ηλύσια Πεδία, όπου είχε συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ."Αυτό που χρειάζεται είναι να επικεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας - τις θεμελιώδεις ανθρωπιστικές μας υποχρεώσεις για την επιστροφή των Κοσσοβάρων στις εστίες τους και για την αποκάλυψη των όποιων αποδείξεων υπάρχουν σχετικά με τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο", τόνισε ο Κλίντον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη συνάντησή τους οι Κλίντον και Σιράκ συμφώνησαν ότι αποτελεί απαραίτητο όρο και προϋπόθεση για οποιαδήποτε χορήγηση διεθνούς βοήθειας για την ανοικοδόμηση της Γιουγκοσλαβίας η απομάκρυνση του Μιλόσεβιτς από την εξουσία. Επειτα από 78 μέρες ανηλεών ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, που προκάλεσαν χιλιάδες θύματα και τραυματίες, σχεδόν ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, το μόνο που είχαν να πουν οι δυο Πρόεδροι διά στόματος, αυτή τη φορά, Σιράκ ήταν: "Συμμερίζομαι απολύτως τα συναισθήματα του Προέδρου Κλίντον ότι δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική βοήθεια για ανάπτυξη σε ένα καθεστώς που δεν είναι δημοκρατικό. Οι Σέρβοι είναι και αυτοί θύματα. Γι' αυτό το λόγο, ανθρωπιστική βοήθεια ναι, οικονομική βοήθεια για την ανασυγκρότηση όχι, όσο δεν υπάρχει αντιστοιχία με τα δημοκρατικά κριτήρια που έχουν τεθεί"!

Αυτά... για την υποκρισία που βασιλεύει στους κόλπους του "πολιτισμένου δυτικού κόσμου", αφού σε απόλυτη αρμονία η Ιταλία, η Γερμανία και φυσικά η Βρετανία έσπευσαν να απορρίψουν μετά βδελυγμίας τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς τη Γιουγκοσλαβία... όσο ο Μιλόσεβιτς παραμένει στην εξουσία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δόθηκε ο κατάλογος υποψηφίων μαρτύρων υπεράσπισης (2004-04-15 00:00:00.0)
«Λευτεριά στον Μιλόσεβιτς» (2002-02-13 00:00:00.0)
«Στη Χάγη δικαζόμαστε όλοι» (2001-06-29 00:00:00.0)
«Στρατηγική της ανατροπής» (1999-11-03 00:00:00.0)
Μονοήμερη περιοδεία Ολμπράιτ (1999-06-23 00:00:00.0)
Αύριο η συνάντηση Μιλόσεβιτς - Ρουγκόβα (1998-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ