Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αναλύσεις...

Η ΜΕΓΑΛΗ στιγμή των... μετεκλογικών αναλύσεων - που όλοι εναγωνίως αναμέναμε - ήρθε επιτέλους χτες στα ΝΕΑ, με τη συνέντευξη του Γιώργου Πανταγιά. Εμ πώς, χωρίς Πανταγιά πού βαδίζουμε;

Διότι είναι γνωστό πως, όταν κοινοποιεί τις απόψεις του ο εν λόγω κύριος, μαθαίνουμε κι εμείς τι σημαίνει Αριστερά, αφού επ' αυτού τοποθετείται μονίμως.

Λοιπόν, πάμε με την ορολογία. Αριστερά είναι: "Η αναγνώριση της αναγκαιότητας της αγοράς και η άρνηση της υπαγωγής κάθε πολιτικής και κοινωνικής προτεραιότητας στην οικονομία". Καλό ε; Περιμένετε, έχει κι άλλο...

Γιατί οι πολίτες στις ευρωεκλογές έριξαν "μαύρο" στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ;"Φταίμε εμείς που, αν δεν την υπονομεύσαμε, την υπερασπιστήκαμε χλιαρά. Με αισθήματα ενοχής". Αυτό είναι ακόμα καλύτερο!

Τρίτο και τελευταίο. Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ από εδώ και πέρα: "... το μήνυμα αυτό (σ.σ. των ευρωεκλογών) μάς οδηγεί σε αυτό που ονόμασα τομή μέσα στη συνέχεια". Εδώ πια δίνουμε τα ρέστα μας!!!

Συμπεράσματα; Πρώτον: Αν τα παραπάνω αποτελούν τη βάση της πολιτικής τους επιχειρηματολογίας (που την αποτελούν) έχουμε να ρίξουμε πολύ γέλιο με όσα θα σκαρφίζονται στο άμεσο μέλλον.

Δεύτερον: Αρχισε για τα καλά την γκρίνια στο εσωτερικό του "Κινήματος" το"αριστερό ΠΑΣΟΚ" κι αναζητείται επειγόντως ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, σε επίμαχο θέμα, προκειμένου να γίνουν πάλι ρεζίλι οι "σοσιαλιστές". Τρίτον: Οργανώνεται για τα καλά προεκλογικός μηχανισμός, προκειμένου να εξαντλήσει όλα τα υπάρχοντα όπλα του εκσυγχρονισμού - από ρουσφέτια μέχρι αριστερές πλατφόρμες - και να πιάσει δουλιά, ώστε να "τέμνει τη συνέχεια" για τους επόμενους μήνες.

Ελπίζουμε ότι ο σημιτικός πυρήνας μάς επιφυλάσσει και στο μέλλον κι άλλες τέτοιες ευχάριστες αναλύσεις. Κάτι τέτοιες ώρες είναι που η... πολιτική γίνεται ευχαρίστηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ