Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στου "Κελα'ϊδίτη"

Ο εργοδότης εμπαίζει τους εργαζόμενους και η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα στήριξης του κλάδου λευκού κρέατος ακόμα και τώρα

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας). - -

Με κύρια αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών και τη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου λευκού κρέατος, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση "Κελαϊδίτης ΑΕ" πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί 48ωρη απεργία.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους 350 εργαζόμενους της επιχείρησης, αφού ο εργοδότης κυριολεκτικά τους εμπαίζει σε ό,τι αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ πολλοί απ' αυτούς έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται οποιοδήποτε μέτρο στήριξης του κλάδου, σε μια περίοδο μάλιστα που οι πολυεθνικές οργιάζουν σε βάρος της υγείας των καταναλωτών και η ελληνική παραγωγή λευκού κρέατος θα μπορούσε να ανταγωνιστεί αυτή άλλων χωρών, να αναπτυχθεί και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αποκαλυπτικά ως προς τις διαθέσεις της κυβέρνησης και τα συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί, είναι τα λόγια του υπουργού Ανάπτυξης κατά την προεκλογική επίσκεψή του στη Χαλκίδα. Σε σύσκεψη φορέων που έγινε στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο ο Ε. Βενιζέλος, αφού διατύπωσε για άλλη μια φορά με σαφήνεια τη φιλομονοπωλιακή κατεύθυνση της πολιτικής της κυβέρνησης, αποκάλυψε ότι ο κλάδος θα παραδοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο, δηλώνοντας: "Επιδιώκουμε επαφή με διεθνείς επενδυτές, όπως είναι οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις που διαθέτουν πλοία - ψυγεία και διατίθενται να προχωρήσουν σε επενδύσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ