Τρίτη 22 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μέσα από τον καθρέφτη

Την αυτοβιογραφική ταινία του Αντρέι Ταρκόφσκι "Ο καθρέφτης" θα μεταδώσει απόψε στις 21.00 η ΕΤ-3.Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ένας σαραντάχρονος που πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Η μνήμη γυρίζει πίσω και αρχίζει να θυμάται την παιδική του ηλικία, πρόσωπα που αγάπησε. Ο σκηνοθέτης κοιτάει στον "καθρέφτη" τον εαυτό του, τους ανθρώπους και τη μοίρα τους. Βλέπει μέσα σ' αυτόν με αγάπη τη μάνα του, που μοιάζει με τη γυναίκα του, την ιστορία, τους πολέμους. Παίζουν οι Μαργκαρίτα Τέρλοβα, Ιγκναντ Ντανίλτσεφ και Λαρίσα Ταρκόφσκαγια.

"Το βασιλικό κυνήγι του ήλιου".Αγγλική περιπέτεια βασισμένη σε θεατρικό έργο του Πίτερ Σάφερ και σκηνοθετημένη από τον Ερβιν Λέρνερ. Ο Ισπανός κονκισταντόρ Φρανσέσκο Πιθάρο με τους άνδρες του νικά τους Ινκας και αιχμαλωτίζει τον βασιλιά τους Αταχουάλπα. Ο Ισπανός κατακτητής σχεδιάζει ν' ανταλλάξει τον όμηρό του, αποσπώντας χρυσάφι. Συγχρόνως όμως ανοίγει διάλογο, θέλοντας να μάθει τις βαθύτερες αλήθειες για τη θρησκεία των ιθαγενών της Νότιας Αμερικής. Παίζουν οι Ρόμπερτ Σόου, Κρίστοφερ Πλάμερ και Μάικλ Κρέιγκ (ΕΤ-1 24.00).

"Τα βήματα που γοητεύουν".Αυστραλέζικη ταινία του Μπαζ Λούρμαν. Ο Σκοτ Χάστονγκς είναι πρωταθλητής στο χορό, αλλά έχει έρθει σε αντίθεση με την ομοσπονδία των Αυστραλών χορευτών, επειδή επιμένει ν' ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χορό. Η Φραν είναι μια κοπέλα που μόλις άρχισε να κάνει τα πρώτα βήματά της στο χορό. Ζητά από τον επαγγελματία χορευτή να γίνει η παρτενέρ του. Και οι δυο θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τους αγώνες πίστας της Αυστραλίας, αψηφώντας τα κλασικά βήματα του χορού και την Ομοσπονδία και να αποδείξουν ότι τα βήματά του μπορούν να γοητεύσουν. Πρωταγωνιστούν οι Πολ Μερκούριο, Τάρα Μόρις, Μπιλ Χάντερ και Πατ Τόμσον (ΕΤ-3 01.00).

"Ο αετός της στέπας".Αμερικανική περιπέτεια σκηνοθετημένη από τον Τζον Φρανκεχάιμερ. Εντυπωσιακοί αγώνες με άλογα με ήρωα έναν άνδρα που λατρεύει τ' άλογα, αφού είναι γιος του μεγαλύτερου ιππέα στο Αφγανιστάν. Σ' έναν αγώνα όμως θα χάσει το πόδι του, αλλά θα τολμήσει και πάλι να ιππεύσει έστω και με ένα πόδι. Πρωταγωνιστούν οι Ομάρ Σαρίφ, Λι Τέιλορ - Γιανγκ, Τζακ Πάλανς και Ντέιβιντ Ντι (MEGA 01.45).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ