Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Κλέβει" ο υπουργός Παιδείας

"ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ έμεινε η κυβέρνηση" σημείωνε εύστοχα ο χτεσινός, πρωτοσέλιδος τίτλος του "Ρ", εκτιμώντας έτσι την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και, ιδιαίτερα, την εμμονή στην παραπέρα εφαρμογή της. Ο τίτλος, όμως, δεν είχε μόνο μεταφορική σημασία. Αντανακλούσε και την ποιότητα των επιχειρημάτων που χρησιμοποίησε ο υπουργός Παιδείας στην προχτεσινή του συνέντευξη.

Ορίστε κι ένα παράδειγμα: Ο μέσος όρος των απορριφθέντων της Α Λυκείου, των ετών 1981-95, είπε ο υπουργός, ανερχόταν στο 11,9%, ενώ φέτος ανέρχεται στο 12,81%, θέλοντας προφανώς να αποδείξει ότι η διαφορά είναι ελάχιστη. Μοίρασε, μάλιστα και σχετικούς πίνακες.

Μόνο, που σύγκρινε ανόμοια πράγματα ο κ. υπουργός. Το ποσοστό που έδωσε για τα έτη 1981-95 δεν ήταν οι απορριφθέντες, αλλά οι μετεξεταστέοι. Οι μαθητές αυτοί είχαν το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας και αφού έδιναν και πάλι εξετάσεις το Σεπτέμβρη, απορρίπτονταν όσοι και τότε δεν προάγονταν. Δηλαδή, απορρίπτονταν ένα πολύ μικρότερο ποσοστό. Το 12,81%, όμως, δεν έχει το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας. Εχει ήδη απορριφθεί.

Και κάτι ακόμη. Το ποσοστό 12,81% βγαίνει από το 80% των μαθητών της Α Λυκείου και όπως κατάγγειλε χτες η "Ελευθεροτυπία", συνειδητά το υπουργείο δεν έβαλε στο λογαριασμό ένα 20%, όπου το ποσοστό των απορριφθέντων είναι πολύ μεγαλύτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ