Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ" ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Επιφέρει δεινά στους λαούς της περιοχής

Ανακοίνωση της ΝΑΣ Θεσσαλονίκης

"Ο,τι άρχισαν με τους ανελέητους βομβαρδισμούς των 80 ημερών, αποτελειώνουν τώρα με τη δήθεν ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Ο,τι έμεινε όρθιο από την καταστροφική τους μανία, θα πρέπει τώρα να λεηλατηθεί από το διεθνοποιημένο κεφάλαιο. Αυτή είναι η ουσία της απόφασης της ΕΕ να "ανασυγκροτήσει" τα Βαλκάνια και με βάση αυτή την πραγματικότητα πρέπει να εκτιμηθεί και η εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη της υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει την παραπάνω αποστολή". Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης", με αφορμή την ανακήρυξη της πόλης σε κέντρο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων και συνεχίζει:

"Στη Θεσσαλονίκη είτε σαν κέντρο περάσματος των στρατιωτικών τους δυνάμεων, είτε σε κέντρο εγκατάστασης των γκαουλάιτερ της ΕΕ που θα ελέγχουν τα πάντα (εξωτερική πολιτική, οικονομικές "μεταρρυθμίσεις" ακόμα και θέματα συνόρων) επιφυλάσσουν πάντα τον ίδιο ρόλο. Το ρόλο του ορμητηρίου για την καθυπόταξη, εμετάλλευση και καταλήστευση των λαών της Βαλκανικής. Και, φυσικά, και την υποδαύλιση των μεταξύ τους αντιθέσεων και συγκρούσεων σαν αποτέλεσμα και του ανταγωνισμού ανάμεσα στους ίδιους τους επικυρίαρχους".

Αναφερόμενη τις πανηγυρικές δηλώσεις, τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των ντόπιων διαχειριστών της πολιτικής νομάρχη και δημάρχου, υπογραμμίζει: "Οι δηλώσεις των βιομηχάνων, εξαγωγέων κλπ., δείχνει ξεκάθαρο ποιοι θα ωφεληθούν από την εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη της υπηρεσίας αυτής. Ειδικά για το νομάρχη, που ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι δικαιώνεται η βασική κατεύθυνση που έχει τεθεί για την ανάπτυξη του νομού πρέπει να πούμε ότι αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ο ρόλος του. Γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο το πώς εννοούν την ανάπτυξη και ποιοι θα ωφεληθούν από αυτήν".

Η ΝΑΣΘ καλεί τον λαό του νομού να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα, τόσο ενάντια στη στρατιωτική, όσο και πολιτικοοικονομική παρουσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, τονίζοντας ότι μόνο δεινά θα επιφέρει στους λαούς της Βαλκανικής, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού, η επιχείρηση "ανασυγκρότηση" των Βαλκανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ