Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΜΠΟΥΤΑΣ
Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Απέρριψε τροπολογία του ΚΚΕ, με την οποία αντιμετωπιζόταν το πρόβλημα με το δάκο στην Κέρκυρα

Με δήλωσή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας επισημαίνει πως "βαρύτατες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, που αρνείται επίμονα την ουσιαστική λύση του προβλήματος των αεροψεκασμών, για την αντιμετώπιση του δάκου στην Κέρκυρα. Ο υπουργός Γεωργίας αντί να λύσει το πρόβλημα από πέρσι, με υπουργική απόφαση ή έστω με υπουργική τροπολογία στη Βουλή, προχώρησε στην πραξικοπηματική απόρριψη της σχετικής τροπολογίας, που κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ, επικαλούμενος, με τη βοήθεια και του προεδρεύοντος στο Θερινό Τμήμα της Βουλής, το γεγονός ότι δεν υπήρχε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Κι αυτό όταν είναι πασίδηλο ότι με καμιά δαπάνη δεν επιβαρύνεται το κράτος και συνεπώς δε χρειάζεται σχετική έκθεση. Αν ο υπουργός έκρινε ότι υπάρχει δαπάνη, δεν επιβαρύνεται το κράτος και συνεπώς δε χρειάζεται σχετική έκθεση. Αν ο υπουργός έκρινε ότι υπάρχει δαπάνη, έπρεπε να κινήσει ο ίδιος τη διαδικασία στο Γενικό Λογιστήριο, πράγμα όμως που δεν έκανε.

Οι αγρότες της Κέρκυρας πρέπει ακόμη μια φορά να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ