Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "σφυρί" η ΕΛΒΙΟΝΥ!

Σκανδαλώδεις διαδικασίες από υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ, καταγγέλλει το σωματείο και τονίζει ότι η εταιρία ήταν πάντα κερδοφόρα και δεν επιβάρυνε ποτέ το δημόσιο

Το προωθούμενο, από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ, ξεπούλημα της εταιρίας ΕΛΒΙΟΝΥ ΑΕ,καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων "Ακροκόρινθος", εκφράζοντας ανησυχία ακόμα και για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και βεβαίως για τις θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, το σωματείο καταγγέλλει τις σκανδαλώδεις και εσπευσμένες διαδικασίες μέσα από τις οποίες προωθείται η ιδιωτικοποίηση και κάνει τις εξής επισημάνσεις: Υπουργείο και ΕΟΦ παρακάμπτουν ακόμα και την εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου της ΕΤΒΑ, ο οποίος προτείνει τη βελτίωση όλων των όρων πώλησης, κρίνοντας τους ισχύοντες μη ικανοποιητικούς και ανεπαρκείς. Επιπλέον, ο σύμβουλος παραθέτει σοβαρά στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου και δεύτερου πλειοδότη, που μόνο από αυτά - όπως σημειώνει το σωματείο - οι αρμόδιοι έπρεπε να βγάλουν άγονο το διαγωνισμό. Παρακάμπτουν και την πλειοψηφία του ΔΣ της εταιρίας, που παρότι δεν αρνείται την πώληση, δε συμφωνεί με το διαφαινόμενο ξεπούλημα. Και βεβαίως αγνοούν εντελώς τους εργαζόμενους που ζητάνε να παραμείνει η εταιρία υπό τον έλεγχο του δημοσίου.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος πλειοδότης είναι ο επιχειρηματίας κ. Μηνάς,ο οποίος δε δραστηριοποιείται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και ο οποίος δίνει 1,760 δισ. έντοκα, με αποπληρωμή σε τέσσερα χρόνια. Δεύτερος πλειοδότης είναι ο φαρμακοβιομήχανος κ. Κουτσίκος,ο οποίος προσφέρει 1,650 δισ. άτοκα. Και αυτό, τη στιγμή που όποιος βάλει στο "χέρι" την ΕΛ ΒΙΟΝΥ ΑΕ, θα βάλει πάραυτα στην τσέπη του 1,750 δισ., ποσό που έχει αυτή τη στιγμή στο ταμείο της η εταιρία!

"Εμείς οι εργαζόμενοι - τονίζει το σωματείο - θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην επιτευχθεί αυτό το ξεπούλημα - σκάνδαλο, που τόσο βιάζονται να προωθήσουν, παρότι η εταιρία ήταν πάντα κερδοφόρα και ποτέ δεν επιβάρυνε το ελληνικό δημόσιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ