Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Είναι αδίστακτοι!

Ενώ το τραγικό ναυάγιο του "ΙΑΣΩΝΑ" προειδοποιεί, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επιμένει στην ψήφιση του εκτρωματικού νομοσχεδίου, που καταργεί και αυτά τα ανεπαρκέστατα μέτρα ασφάλειας στα πλοία αναψυχής! Την παραίτηση του Στ. Σουμάκη ζητάνε ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"

Ακριβώς τη στιγμή που τα σωστικά συνεργεία ήδη έχουν ανασύρει ένα νεκρό και συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν το 4χρονο κοριτσάκι, τον 11χρονο και τη μητέρα του, που προχτές το μεσημέρι τούς "κατάπιε" η θάλασσα της Ζακύνθου, όταν βούλιαξε το τουριστικό σκάφος "ΙΑΣΩΝ",ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας εμφανίζεται έτοιμος να τους "ξαναπνίξει"! Χτες, δεύτερη μέρα συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του σκανδαλώδους νομοσχεδίου με τίτλο: "Πλοία αναψυχής και άλλες διατάξεις",ο Στ. Σουμάκης δεν ανέφερε λέξη για τη νέα ναυτική τραγωδία και ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, οι διατάξεις του οποίου καταργούν ακόμα και τα υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας και επάνδρωσης που ισχύουν για τα τουριστικά σκάφη!

Δε δίστασε, επίσης, να επιτεθεί, με υβριστικές φράσεις, εναντίον του προέδρου της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσα,ο οποίος απαίτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ναυτεργατών και των πληρωμάτων.

Ταυτόχρονα στο ΥΕΝ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Τσουροπλής χαρακτήριζε τη νέα ναυτική τραγωδία ως ένα "ατυχές γεγονός"! Ετσι είχε χαρακτηρίσει ο Στ. Σουμάκης και τα ναυάγια του τσιμεντάδικου "ΔΥΣΤΟΣ" και του πλοίου "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ", που έστειλαν στον πάτο της θάλασσας συνολικά 29 ανθρώπους! Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο: "Θετικότατο"! Επίσης διέψευσε τις καταγγελίες των 23 επιβατών, που σώθηκαν από το ναυάγιο του "ΙΑΣΩΝ", για έλλειψη ακόμα και σωσιβίων, σημειώνοντας ότι: "Στο σκάφος υπήρχαν τα αναγκαία σωστικά μέσα". Οταν ρωτήθηκε, αν υπάρχουν εκτιμήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν την εισροή υδάτων στο πλοίο με αποτέλεσμα να βουλιάξει μέσα σε λίγο χρόνο, η απάντηση ήταν η εξής: "Για να υπάρξει εισροή υδάτων - αποφάνθηκε - θα δημιουργήθηκε κάποιο φαινόμενο"!

Την παραίτηση του υπουργού Στ. Σουμάκη ζητάνε, με κοινό δελτίο Τύπου, η ΠΕΜΕΝ και ο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Τα δύο σωματεία επισημαίνουν ότι η βύθιση του "ΙΑΣΩΝ" είναι κρίκος στην αλυσίδα των ναυτικών τραγωδιών, όπως του "ΔΥΣΤΟΣ", που γεννά η πολιτική που υπηρετεί τα εφοπλιστικά συμφέροντα και θυσιάζει τα πάντα για την αύξηση των εφοπλιστικών υπερκερδών. Τραγωδίες, που έχουν συνδεθεί με το όνομα του Στ. Σουμάκη και έχει αποδειχθεί ότι πρόκειται για εγκλήματα. Τονίζουν δε ότι ενώ το ναυάγιο του "ΙΑΣΩΝ" "προειδοποιεί", ο υπουργός με το νομοσχέδιο "σπεύδει" να καταργήσει ακόμα και αυτά τα ανεπαρκέστατα μέτρα ασφαλείας στα πλοία αυτά, "σπάει" το καμποτάζ στο χώρο της περιήγησης, ενώ με απόφασή του προβλέπεται ότι θα μπορούν να δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό πλοία με σημαίες ευκαιρίας και πληρώματα χωρίς πιστοποιητικά ικανότητας!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αθλιο αλισβερίσι και αλλοίωση στοιχείων (2001-07-05 00:00:00.0)
Πλωτές "παγίδες" (1999-08-10 00:00:00.0)
Προδιαγεγραμμένο έγκλημα (1999-07-29 00:00:00.0)
Πλοίο στις φλόγες (1999-07-23 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το έγκλημα στο "Δύστος" (1997-01-10 00:00:00.0)
Κυβέρνηση των εφοπλιστών (1996-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ