Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τη "σκυτάλη" παίρνει η Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Στη διοργάνωση εργατικού συλλαλητηρίου την Τρίτη, 20 Ιούλη στις 7μμ, στο άγαλμα Βενιζέλου, προχωράνε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη του Μετώπου το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Διαπιστώθηκε η ανάγκη αποφασιστικής οργάνωσης, χωρίς καθυστέρηση, της αντεπίθεσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για να μπει φραγμός στα επικίνδυνα σχέδια κυβέρνησης, ολιγαρχίας, ΕΕ. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση "θερμής" υποδοχής του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου, κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Γ. Μαυρίκος,υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ, σε αντίθεση με τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είναι συνδικαλιστική κίνηση "παντός καιρού" και δίνει πάντα το "παρών" εκεί που αγωνίζονται οι εργαζόμενοι και παλεύουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Καθορίζοντας τους βασικούς στόχους του Μετώπου γι' αυτή την περίοδο, ο συνδικαλιστής ανέφερε την πάλη για το ζήτημα της ανεργίας και το κλείσιμο επιχειρήσεων, το κοινωνικοασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ειδικότερα για το πρόβλημα της ανεργίας, τόνισε πως το ποσοστό ανέργων σήμερα είναι το μεγαλύτερο της τελευταίας 25ετίας. Ενώ μιλώντας για την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσε πως ο μόνος τρόπος να μπει φρένο σ' αυτά τα σχέδια είναι η μαχητική, αποφασιστική, μαζική αντίσταση των εργαζόμενων, η οργάνωση της πάλης τους.

Τόσο το περιεχόμενο της εισήγησης, όσο και οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών που ακολούθησαν, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ολα δείχνουν ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη θα ριχτούν με ενθουσιασμό στη δουλιά για την καλή προετοιμασία και την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Τρίτης, 20 Ιούλη.

Πέρα όμως από το συλλαλητήριο, τονίστηκε ότι οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μπαίνουν σε περίοδο παρατεταμένων και έντονων ταξικών συγκρούσεων που απαιτούν καλή οργάνωση, αποφασιστικότητα και πολύ δουλιά για τις λαϊκές συσπειρώσεις που απαιτεί αυτός ο δύσκολος αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ