Πέμπτη 15 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργιο ασυδοσίας στη ΓΕΔΥ ΑΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΓΕΔΥ ΑΕ,στη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, που από την Παρασκευή 9 Ιούλη πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα Μαϊου και Ιουνίου, επισκέφθηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ,με επικεφαλής τον Γιάννη Κατσαρό,μέλος της ΚΕ.

Η ΓΕΔΥ ΑΕ, είναι εργοστάσιο κατασκευής προϊόντων σκυροδέματος, αμιαντοτσιμέντου και πλαστικών. Απασχολούνται 130 εργαζόμενοι και πρόσφατα δημιουργήθηκε σωματείο. Μόλις όμως έγινε γνωστή η ίδρυση σωματείου, η διεύθυνση της επιχείρησης προχώρησε σε απόλυση όσων πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του.

Η αντιπροσωπεία της ΚΟΘ ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Καταγγέλθηκε ότι εργαζόμενοι της επιχείρησης έχουν σακατεμένα πνευμόνια, άλλοι καρκινώματα του δέρματος και οι περισσότεροι αργά ή γρήγορα θα παρουσιάσουν τα ίδια προβλήματα. Ιατρικές εξετάσεις και ακτινογραφίες έχουν γίνει για τελευταία φορά πριν δυο χρόνια! Η διεύθυνση της επιχείρησης αρνείται να τοποθετήσει εξαεριστήρες και φίλτρα και να πάρει άλλα προστατευτικά μέτρα. Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεν καταβάλλεται. Το μόνο που παίρνουν οι εργάτες, είναι μισό λίτρο γάλα την ημέρα!

"Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας να βοηθήσουμε τον αγώνα σας", τόνισε ο Γιάννης Κατσαρός. "Η λύση των προβλημάτων σας όμως εξαρτάται από τον δικό σας σταθερό, αταλάντευτο, αποφασιστικό και ενωμένο αγώνα".

Στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της διεύθυνσης, κ. Ρήγα, η αντιπροσωπεία της ΚΟΘ, χαρακτήρισε τις απολύσεις σκόπιμες και ζήτησε την ανάκλησή τους.

- Ακαμπτη και προκλητική εμφανίστηκε η εταιρία - μέσω του δικηγόρου της - στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα παρουσία και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ο δικηγόρος της εταιρίας με προκλητικό τρόπο απείλησε τους εργαζόμενους ότι αν μέχρι σήμερα δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, η εταιρία θα προχωρήσει στην κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ