Κυριακή 18 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χαμόγελα απεξάρτησης "Αριστερά στα FM"

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος της εκπομπής "Χαμογελώντας στο Φόβο" που επιμελούνται τα παιδιά της θεραπευτικής ομάδας του "18 Ανω" και μεταδίδεται από τον "902 Αριστερά στα FM"

Την Κυριακή, 31 Μάη του 1998, βγήκε στον αέρα μια καινούρια εκπομπή από τις συχνότητες του "902 Αριστερά στα FM". Τίτλος της εκπομπής ήταν το "Χαμογελώντας στο Φόβο". Παραγωγοί τα παιδιά της ραδιοφωνικής ομάδας του "18 Ανω".

Σε ένα αναγγελτικό τους τα παιδιά έλεγαν ότι μέσα από την εκπομπή τους ελπίζουν στην ανάπτυξη του διαλόγου μέσα στην κοινωνία, γιατί "η ανθρώπινη ελευθερία δεν μπορεί να κατακτηθεί παρά μόνο στα πλαίσια της συλλογικότητας, της ανταγωνιστικότητας, του κριτικού πνεύματος, της πίστης στον άνθρωπο, της προσδοκίας ενός καλύτερου κόσμου".

Τα παιδιά του "18 Ανω" περνούν όλα από την εκπομπή ("σύστημα ρολόι"). Στον ένα χρόνο η εκπομπή - πέρα από τη θεραπευτική της διάσταση - αποτέλεσε και έναν πόλο έλξης για εκείνους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί λίστα στο "18 Ανω", που αδυνατεί να ανταποκριθεί για όλες αυτές τις περιπτώσεις λόγω μη κάλυψης των αναγκών του από την κυβέρνηση.

Αυτό το πεδίο έκφρασης των παιδιών και της δημιουργίας ενός πόλου αντίστασης σε κάθε μορφής παραίτησης, ήταν και ο λόγος που το ΚΚΕ παραχώρησε εντελώς δωρεάν τη δίωρη εκπομπή στα παιδιά του "18 Ανω". Η απόφαση αυτή -πέρα από το ότι αποτελεί συνέπεια προς την πολιτική του ΚΚΕ που δε δέχεται κανένα συμβιβασμό με τα ναρκωτικά - αποκτά μια ιδιαίτερη αξία σε μια εποχή που και τα δευτερόλεπτα στα ερτζιανά κοστίζουν ολόκληρες περιουσίες. Ακόμα η απόφαση αυτή - δε θα μπορούσε ποτέ βέβαια να παρθεί με εμπορικά κριτήρια - έχει μεγάλη δύναμη όταν τα οικονομικά του ΚΚΕ στηρίζονται, πρωτίστως, στις συνδρομές των μελών και των οπαδών του.

Σήμερα αποτιμούν τα αποτελέσματα της εκπομπής ο Στάθης Βαμβέτσος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του "902", η Κατερίνα Μάτσα, επιστημονική υπεύθυνη του "18 Ανω" και τα ίδια τα παιδιά - μέσα από την εκπομπή τους φυσικά...

Γιώργος ΜΟΥΣΓΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ