Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Δίχως συμφωνία έληξαν οι συνομιλίες των στρατιωτικών...

ΣΕΟΥΛ.-

Δίχως συμφωνία έληξαν χτες οι συνομιλίες στρατηγών από τις ΗΠΑ, τη ΛΔ Κορέας και αξιωματούχων του ΟΗΕ, αναφορικά με την εξεύρεση τρόπων για την αποτροπή θερμών επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει μεταξύ μεταξύ ΛΔΚ και Ν. Κορέας σε διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου στα μέσα του περασμένου μήνα.

Η ΛΔ Κορέας είχε απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σ' αυτές τις συνομιλίες σε αξιωματούχους της διοίκησης του ΟΗΕ στο Παμουντζόμ, έξω από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη ΛΔ Κορέας με τη Νότια Κορέα. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της ΛΔ Κορέας αποχώρησαν μετά από συνομιλίες 90 λεπτών, απαιτώντας από τους Νοτιοκορεάτες και Αμερικανούς να ζητήσουν συγνώμη και να καταβάλουν αποζημιώσεις για τις βλάβες που υπέστησαν οι ναυτικές τους δυνάμεις κατά τη διάρκεια των θερμών επεισοδίων του περασμένου Ιούνη.

Εκπρόσωπος της διοίκησης του ΟΗΕ είπε πως τα αιτήματα της Πιονγιάνγκ δε συνάντησαν ανταπόκριση και πως τα Ηνωμένα Εθνη επανέλαβαν την πρότασή τους για περιπολίες πλοίων του Οργανισμού στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ