Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Σε απεργίες οι εργαζόμενοι

Πρόγραμμα 8 απεργιακών κινητοποιήσεων, από τις 27 του Ιούλη, αποφάσισε η ΓΣ των εργαζομένων για τη σύμβαση εργασίας

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με συντριπτική πλειοψηφία, μόνο 9 κατά και 1 άκυρο οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, απέρριψαν στη Γενική τους Συνέλευση την αντεργατική και εξευτελιστική πρόταση των φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών, για την υπογραφή της τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,(προβλέπει 3ετή διάρκεια, μηδαμινές αυξήσεις) και υπερψήφισαν την πρόταση για κινητοποιήσεις που θα αρχίσουν με 24ωρη απεργία την Τρίτη 27 του Ιούλη!Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 18 Αυγούστου οπότε θα ξανασυνεδριάσει το ΔΣ του σωματείου για να εκτιμήσει την κατάσταση. Θα πραγματοποιηθούν οκτώ συνολικά 24ωρες απεργίες στις 27, 29 του Ιούλη και 5, 7, 9, 11, 16, 18 Αυγούστου.

Στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ για άλλη μια φορά προσπάθησαν να σταθούν ανασταλτικός παράγοντας των κινητοποιήσεων, επικαλούμενοι το δήθεν διάλογο που θα πρότεινε η διοίκηση της εταιρίας. Απέρριψαν τις κινητοποιήσεις ως τρόπο διεκδίκησης ικανοποιητικής σύμβασης, αλλά γιουχαρίστηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η στάση τους, είναι συνεπής με τη γραμμή που δόθηκε σε σύσκεψη στις 21 του Ιούνη, με τη συμμετοχή υπουργού, στελεχών της ΛΑΡΚΟ, του προέδρου της ΓΣΕΕ, για πέρασμα χωρίς κραδασμούς, του μεθοδευόμενου ξεπουλήματος της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής νικελίου.

Η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της εταιρίας, αμέσως μόλις έμαθε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της ΓΣ των εργαζομένων, πρότεινε νέα συνάντηση, που έγινε χτες. Ωστόσο, κατέθεσε τις ίδιες προτάσεις και όταν αντιλήφθηκε ότι υπήρχε αντιπρόταση (για μονοετή σύμβαση κ.ά.) αποχώρησε από το.... μονόλογο που ήθελε, ενώ η ΠΑΣΚΕ συντάχτηκε μαζί της!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ