Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ"
"Χορός" απολύσεων

Αλλες 12 απολύσεις στη θυγατρική της ΖΗΜΕΝΣ, που επιδιώκει να γίνουν 70

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε 12 απολύσεις εργαζομένων, με το όριο 2%,προχώρησε η "ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ", θυγατρική της πολυεθνικής "SIEMENS",στο Βασιλικό Χαλκίδας. Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις 12 του προηγούμενου μήνα και θα συνεχιστούν μέχρι τη συμπλήρωση 70 απολύσεων που έχει ανακοινώσει η εταιρία.

Το σωματείο εκτιμά ότι η διοίκηση της πολυεθνικής επιδιώκει τη συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού και την αντικατάστασή του από συμβασιούχους,με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα και από την άλλη, αποβλέπει στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης, χωρίς κραδασμούς, καθώς και στην πριμοδότηση "νέων" θέσεων εργασίας, τα λεγόμενα κίνητρα του ΟΑΕΔ. Ετσι, παρότι το σωματείο έχει κάνει υποχωρήσεις και έχει δεχτεί άδειες άνευ αποδοχών για 25 άτομα για 2,5 μήνες και επιπλέον δέχτηκε να πάρουν εργαζόμενοι το μισό της καλοκαιρινής τους άδειας τους μήνες Μάρτη, Απρίλη, Μάη, η εταιρία επιμένει στις απολύσεις.

Σημειωτέον ότι η "ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ" που απασχολεί γύρω στους 630 εργαζομένους ως μόνιμο προσωπικό και 100 - 200 εποχικούς, έχει φουλ παραγωγή και πωλήσεις, γι' αυτό τα κέρδη της εκτινάχτηκαν στο 1,6 δισεκατομμύριο δραχμές ή κατά ποσοστό 137% το 1998 έναντι του 1997.

Οι απολύσεις γίνονται, ενώ το εργοστάσιο δουλεύει και την Κυριακή, με αύξηση στις βάρδιες τη νύχτα σε τμήματά του, καθώς και με πολλαπλασιασμό των ατόμων που δουλεύουν Σάββατο, (στο ρεπό τους) και εργάζονται πέραν του 8ωρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ