Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση ΠΑΜΕ με ΝΔ

Συνεχίστηκε, με τη ΝΔ χτες, η επαφή του ΠΑΜΕ με τα πολιτικά κόμματα

Τις θέσεις και τους στόχους του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ),ανέπτυξε αντιπροσωπεία της Γραμματείας του, σε συνάντηση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας,που εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, Β. Μιχαλολιάκο.

Στη συνάντηση, διατυπώθηκαν οι θέσεις της ΝΔ για προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, σημείο ριζικής αντίθεσης με τις θέσεις του ΠΑΜΕ. Προκύπτει, επίσης, ότι η ΝΔ θα επιδιώξει "διαφάνεια" και θα αξιοποιήσει τα έσοδα για το κοινωνικό κράτος. Σχετικά με το 35ωρο, η ΝΔ υποστηρίζει μια πανευρωπαϊκή και όχι μόνο ελληνική εφαρμογή του, ενώ αντίθετη είναι με τη θέση ότι η ανεργία είναι φαινόμενο ταυτισμένο με τον καπιταλισμό. Για την κοινωνική ασφάλιση, επισημάνθηκε ότι ρόλο θα έχει και ο ιδιωτικός τομέας, δίπλα στο δημόσιο.

Ο Β. Μιχαλολιάκος τόνισε μετά τη συνάντηση: "Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση, γύρω από τα προβλήματα που έχει σήμερα η κοινωνία και κυρίως σε ό,τι αφορά την ανεργία, τη διαφθορά, τη φορολογική επιδρομή, τις πτυχές που αφορούν τη δραστηριότητα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η εντύπωσή μου ήταν ότι η συζήτηση ήταν και γόνιμη, υπάρχουν σημεία πολύ σοβαρά που υπάρχει σύγκλιση, όπως η ανάγκη στήριξης των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αύξηση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους ανέργους κ.ά. Πιστεύω ότι και στο μέλλον θα έχουμε και άλλες συναντήσεις, από τις οποίες θα προκύψει κοινωνικό όφελος".

Ο Γ. Μαυρίκος,μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, δήλωσε: "Είχαμε μια συνάντηση με την ηγεσία της ΝΔ. Από την πλευρά μας, σαν Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, εκθέσαμε τις απόψεις μας, τους προβληματισμούς μας, για την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, υπογραμμίσαμε ότι με τις πλειοψηφίες αυτές στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει η εργατική τάξη και ο λαός μας, ίσα - ίσα που ενισχύουν την πολιτική της κυβέρνησης, προκειμένου αυτή να εφαρμόζεται απρόσκοπτα. Ταυτόχρονα, αναπτύξαμε τους στόχους πάλης που έχει καθορίσει το ΠΑΜΕ στα θέματα της ανεργίας, της απασχόλησης, για την ανάγκη δημοκρατικής φορολογικής μεταρρύθμισης, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, των συνταξιούχων, του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, για τα θέματα που σχετίζονται με το 35ωρο σε βδομαδιάτικη βάση, πέντε ημερών και 7ωρης απασχόλησης την ημέρα. Με προσοχή, εκ μέρους της ΝΔ, άκουσαν αυτές τις απόψεις που εκφράσαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, στην κατεύθυνση ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων και, ταυτόχρονα, της δράσης και κινητοποίησης των ίδιων των εργαζομένων, προκειμένου να απαιτήσουμε και να πετύχουμε την υλοποίηση των αιτημάτων μας".

Από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ο Α. Αβραμίδης σημείωσε: "Μεταφέραμε στη ΝΔ την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στους εργαζόμενους και στους ανέργους, στη χώρα μας, μεταφέραμε μαζί και την αποφασιστικότητά μας σαν Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που υπάρχει σήμερα το ΠΑΜΕ. Από τον κ. Μιχαλολιάκο, δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από τις θέσεις που ακούσαμε, τις γνωστές θέσεις της ΝΔ και πιστεύω ότι αύριο, που πιθανόν να βρίσκεται στην κυβέρνηση, θα είναι απέναντί μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ