Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η βαριά ήττα από την Πολωνία δυσκόλεψε την αποστολή της Εθνικής μας για πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Τα "αβγά και τα πασχάλια", έχασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών, στον πρώτο του αγώνα για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ, όπου αντιμετώπισε την Πολωνία σε αγώνα που διεξήχθη στο Οπόλε. Οι Ελληνες διεθνείς, έδειξαν το χειρότερό τους εαυτό στον πιο κρίσιμο αγώνα της προκριματικής φάσης κόντρα στους Πολωνούς, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0 (15-8, 15-7, 15-8).

Ετσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέτρεψε την υπόθεση πρόκριση στα τελικά σε "γολγοθά", αφού για να κατακτήσει, πλέον, τη δεύτερη προνομιούχο θέση χρειάζεται οπωσδήποτε αύριο να νικήσει στο Αμύνταιο τη Γαλλία με 3-0 σετ, και παράλληλα το Σάββατο οι Γάλλοι, να ηττηθούν στην έδρα τους από τους Ιταλούς. Ας σημειωθεί ότι οι Ιταλοί είναι αδιάφοροι, αφού ηγούνται με διαφορά στον Γ όμιλο.

Η έλλειψη ομαδικότητας από τους διεθνείς ήταν το κύριο στοιχείο που, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζιαν Πάολο Μοντάλι, οδήγησε στην ήττα. Χωρίς να αφήνει έξω από το "χορό" των ευθυνών, τον εαυτό του, ο Μοντάλι τόνισε πως παίχτες, όπως ο Γκιούρδας και ο Κουρνέτας, στους οποίους είχε στηρίξει πολλά από τα πλάνα του, είχαν κακή απόδοση. Συγκεκριμένα, ο Κουρνέτας απείχε πολύ από την καλή ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ ο Γκιούρδας δεν μπόρεσε να βρει το καλό του σερβίς. "Αν παίζουμε έτσι, τότε καλύτερα να μην πάμε στα τελικά", τόνισαν μετά τον αγώνα, τόσο ο Τζιαν Πάολο Μοντάλι όσο και ο Μάριος Γκιούρδας.

* Οι Δημητρακόπουλος και Χανδρινός, αποτέλεσαν την έκπληξη του 7ου τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, καθώς κατάφεραν στον τελικό, να νικήσουν ένα από τα φαβορί "δίδυμα" της διοργάνωσης, των Γιάτση και Αραμπατζή με 2-1 (25-24, 18-25, 12-10) και να πάρουν τον τίτλο. Αντίθετα, τον τίτλο, στις γυναίκες, πήραν οι "συνήθεις ύποπτες" της... άμμου, Σφυρή και Καραντάσιου, που "ξαναχτύπησαν" στα Χανιά, επικρατώντας στον τελικό των Μουρζάκου και Μπάμπουλη με 2-0 (25-9, 25-21).

* Ο Γιουγκοσλάβος διεθνής κεντρικός Ντούλα Μέρσερ αποτελεί από χθες τον δεύτερο ξένο της ΑΕΚ για τη νέα περίοδο, αφού συμφώνησε με τους διοικούντες την "Ενωση" να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα μέχρι το 2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ