Τετάρτη 28 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Απούλητη η παραγωγή σκόρδων

Σοβαρά προβλήματα στη διάθεση της παραγωγής σκόρδων αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Κουφόβουνου, Ισαάκειου, Ασβεστάδων, Διδυμότειχου, Ελληνοχωρίου, Ν. Βύσσας και άλλων χωριών του Νομού Εβρου. "Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής σκόρδων, που αποτελεί το βασικό αγροτικό προϊόν και που ξεπερνά τους 1.000 τόνους στο Νομό Εβρου, μένει αδιάθετο στις αποθήκες των παραγωγών", τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή γι' αυτό το θέμα.

Να σημειωθεί ότι το 70% της περσινής παραγωγής σκόρδων στον Εβρο έμεινε αδιάθετο και κατέληξε στις χωματερές. Μόνο στο Κουφόβουνο η ζημιά των παραγωγών ξεπέρασε τα 70 εκατομμύρια δραχμές. Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν πως η επανάληψη του περσινού φαινομένου θα έχει καταστροφικές συνέπειες στους παραγωγούς, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα δημιουργείται από τις αθρόες εισαγωγές σκόρδων από τις τρίτες χώρες, κυρίως από τη γειτονική Τουρκία. Επίσης υπογραμμίζουν ότι οι έμποροι περιορίζονται στην αγορά μικροποσοτήτων μόνο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τιμολόγια για την πώληση με αυτά των εισαγομένων σκόρδων, τα οποία μάλιστα τα εμφανίζουν ως εγχώρια.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να προστατευτεί η εγχώρια παραγωγή σκόρδων και κυρίως η διάθεσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ