Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η απαγωγή του Σοϊσάλ και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σήμερα η Μπαχάρ Σοϊσάλ, γυναίκα του Τσεβάτ Σοϊσάλ, ο οποίος απήχθη από τη Μολδαβία στην Τουρκία, θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινή γνώμη και στις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Μολδαβίας απαιτώντας την επιστροφή του γκανγκστερικά απαχθέντος συζύγου της στην οικογένειά του στη Γερμανία.

Κατά τη γνώμη της και τη γνώμη του συνηγόρου του Τσεβάτ, δικηγόρου Χανς - Εμπερχαρντ Σουλτς, από τη Βρέμη, αν η γερμανική κυβέρνηση, όπως δηλώνει, υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε οφείλει να επέμβει στην Αγκυρα για την απελευθέρωση του στελέχους του ΡΚΚ.

Ο Σουλτς δήλωσε ότι έχει πληροφορίες από Τούρκους συναδέλφους του, σύμφωνα με τις οποίες ο Τσεβάτ Σοϊσάλ ανέφερε ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ τον μετέφερε κατ' ευθείαν από τη Μολδαβία στην Τουρκία, όπου βασανίστηκε άγρια. Του έκαναν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα, τον κρέμασαν, τον έβαλαν μέσα σε όρθιο φέρετρο, από το οποίο έτρεχε νερό στο κεφάλι του. Εχει πληγές στα χέρια και στα πόδια.

Ο Γερμανός δικηγόρος δήλωσε στη "Νόιες Ντόιτσλαντ" ότι αν αληθεύει το ότι η κυβέρνηση της Μολδαβίας δεν έχει καμία συμμετοχή στην απαγωγή του Σοϊσάλ, τότε αυτή οφείλει να απευθύνει διακοίνωση διαμαρτυρίας στην Αγκυρα και να ζητήσει την απελευθέρωση και άμεση επιστροφή του κρατουμένου στη Μολδαβία.

Θανάσης ΒΟΡΕΙΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ