Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Απίστευτη βία σε συνέχειες...

ΝΙΓΗΡΙΑ.-

Αλλη μία μέρα απίστευτης βίας και ένας νέος γύρος φυλετικών συγκρούσεων. Αυτό απαιτούσε χθες το τελευταίο επεισόδιο της "μανίας" που έχει ξεσπάσει στη Νιγηρία τις τελευταίες βδομάδες. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα εφημερίδων, περίπου ακόμα 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ δύο αντίπαλων κοινοτήτων, οι οποίες ξέσπασαν από προχθές στην ανατολική Νιγηρία.

Οι εφημερίδες "Daily Times" και "Vanguard" ανέφεραν στα χθεσινά δημοσιεύματά τους, ότι στις συγκρούσεις έλαβαν μέρος κάτοικοι από τα χωριά Αγκουλέρι και Ουμουλέρι στο κρατίδιο Ανάμπρα στην ανατολική Νιγηρία. Ωστόσο, οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επισήμως, ενώ οι αστυνομικές αρχές της περιοχής αρνούνται να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις συγκρούσεις.

Η χώρα συγκλονίζεται από αιματηρές διαμάχες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ διαφορετικών φυλών της Νιγηρίας και κυρίως μεταξύ μελών της φυλής Γιορούμπα - κύρια χριστιανική φυλή - και της μουσουλμανικής φυλής Χαουσά. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν πριν από δέκα μέρες περίπου και έχουν εξαπλωθεί τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια της χώρας, ενώ οι 120 νεκροί θα πρέπει να προστεθούν στη μακάβρια λίστα όπου ήδη βρίσκονται εκατό άνθρωποι που έχουν χάσει ως τώρα τη ζωή τους εξαιτίας των συγκρούσεων και μόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ