Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Εταξαν 2,082 δισ. δολάρια για το Κόσσοβο...

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Υποσχέσεις για χορήγηση οικονομικής βοήθειας συνολικού ύψους 2,082 δισ. δολαρίων έδωσαν χτες στις Βρυξέλλες αξιωματούχοι χωρών και διεθνών οργανισμών που συμμετέχουν στο πολύκροτο "Σύμφωνο Σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη"...

Στη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης, που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως "οι υποσχέσεις παροχής των χρηματικών ποσών για το Κόσσοβο... ικανοποιούν τις πλέον άμεσες και επείγουσες απαιτήσεις στην περιοχή".

Σε συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Κρις Πούρτμαν, είπε πως η λειτουργία της Πολιτικής Διοίκησης του ΟΗΕ στο Κόσσοβο θα χρηματοδοτηθεί άμεσα με 45 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλα 200 εκατ. δολάρια θα λάβουν διάφορες υπηρεσίες του ΟΗΕ που δρουν στο Κόσσοβο για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Αύριο (Παρασκευή) πραγματοποιείται στο Σαράγεβο διάσκεψη κορυφής ηγετών και αξιωματούχων διεθνών οργανισμών που συγκροτούν το "Σύμφωνο Σταθερότητας". Μεταξύ αυτών θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, και άλλοι είκοσι ηγέτες από χώρες της ΕΕ και της "Ομάδας των Οκτώ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ