Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Βρετανός υπουργός Αμυνας;

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ είναι πιθανό να εγκρίνουν επίσημα την τοποθέτηση του Βρετανού υπουργού Αμυνας Τζορτζ Ρόμπερτσον στο αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδό τους την προσεχή Δευτέρα, δήλωσε χθες ανώτερος διπλωμάτης της Συμμαχίας.

Ο ίδιος είπε ότι οι πρεσβευτές της 19μελούς Συμμαχίας συναντήθηκαν χθες για να εξετάσουν την υποψηφιότητα αυτή και συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τη Δευτέρα.

"Η αντίδραση ήταν ενθουσιώδης και νομίζω ότι θα δείτε λευκό καπνό τη Δευτέρα", δήλωσε ο διπλωμάτης αναφερόμενος στο παραδοσιακό σημάδι που χρησιμοποιείται από το κογκλάβιο των καρδιναλίων της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όταν εκλέγεται νέος Πάπας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες ότι προωθεί τον κ. Ρόμπερτσον για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο Γάλλος ομόλογός του Ζακ Σιράκ και ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αντέδρασαν θετικά στην πρόταση αυτή του Τ. Μπλερ.

Πηγές του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι η βρετανική κίνηση έγινε αφότου ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε στον Μπιλ Κλίντον ότι ο υπουργός Αμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ, ο αρχικός υποψήφιος, δεν είναι διαθέσιμος για το αξίωμα αυτό.

"Οι Βρετανοί δε θα το είχαν ανακοινώσει αυτό αν δεν είχαν τη σύμφωνη γνώμη των σημαντικότερων χωρών της Συμμαχίας", δήλωσε ΝΑΤΟική πηγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ