Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Διχασμός για τις δηλώσεις Γ. Παπανδρέου

Συνεχίζεται η... πολυφωνία στους κόλπους του ΣΥΝ και η έκφραση αντικρουόμενων απόψεων σχετικά με το χειρισμό του θέματος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Χτες ο Ν. Μπίστης,μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική, με δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό υπεραμύνεται των δηλώσεων του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο - όπως τονίζει - "πρέπει να στηρίξουμε γιατί στηρίζουμε ορθές και επωφελείς για τη χώρα μας απόψεις". Και καλεί την κυβέρνηση να κυρώσει τις συνθήκες που προβλέπουν τη δυνατότητα για "εθνοτικό προσδιορισμό των μειονοτήτων".

Ομως η επίσημη άποψη του ΣΥΝ, όπως εκφράστηκε από τον υπεύθυνο Τύπου του κόμματος Δ. Παπαδημούλη με δήλωση του σε ραδιοφωνικό σταθμό, είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου "για προχειρότητα με την οποία προσέγγισε το θέμα" και επαναφέρει την πρόταση του ΣΥΝ για Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και εντοπίζει την κριτική του στην κυβέρνηση στην έλλειψη "στοιχειώδους ενημέρωσης και συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας".

Ανακοίνωση εξέδωσε και το "Μέτωπο Λογικής κατά του Εθνικισμού",του οποίου ως γνωστό ηγούνται διάφορα στελέχη του ΣΥΝ, ανάμεσά τους και ο Λ. Κύρκος. Στην εν λόγω ανακοίνωση καταγγέλλονται όλοι όσοι "παρερμηνεύουν ή παραποιούν" τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος "δε διαπίστωσε παρά τα αυτονόητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ