Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να στρέψουμε την πλάτη στον Τ. Μαντέλη

Η ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη στο νομό, σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

"Ο κ. Μαντέλης είναι ένας από τους βασικότερους συντελεστές της αποδυνάμωσης και εκποίησης βασικών δημόσιων οργανισμών με κοινωνικό χαρακτήρα (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ). Υλοποιώντας κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που επιβάλλει η ξένη και ντόπια πλουτοκρατία, παρέδωσε βορά στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα αυτές τις υπηρεσίες που πρέπει να έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και προσφορά.

Οι παραπάνω επιλογές, με πρόσχημα την εξυγίανση, την ανταγωνιστικότητα, τον εκσυγχρονισμό και άλλα τέτοια "συναφή", είναι ένα μόνο μέρος ενός γενικότερου σχεδίου αποδιάρθρωσης του Δημοσίου Τομέα, που άσχετα αν είναι κερδοφόρες κάποιες επιχειρήσεις ή όχι, επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων ντόπιων και ξένων.

Τα αποτελέσματα όμως αυτών των πολιτικών επιλογών πλήττουν πρώτα και κύρια τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τις μικρές κοινωνίες όπως η δική μας. Ετσι αυτές οι επιλογές επιβάλλουν μείωση των δρομολογίων της "Ολυμπιακής" στα νησιά μας, κλείσιμο των Ταχυδρομικών Γραφείων Χιονάτων και Σταυρού Ιθάκης και βέβαια υψηλό κόστος για ανεπαρκείς κοινωνικές υπηρεσίες.

Ετσι λοιπόν με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι για την ανάπτυξη αυτού του τόπου δεν έχει βάλει έστω και κάποια προσωπική του συνεισφορά και τομείς εκτός αρμοδιότητάς του, η επίσκεψη του συμπατριώτη υπουργού κ. Μαντέλη μπορεί να αποτελέσει μνημείο κοροϊδίας και χλευασμού σε έναν τόπο που ξέρει να μάχεται, να κατακτά και όχι να επαιτεί. Η μοναδική εξήγηση που κάθε πολίτης μπορεί να δώσει στην πρόκληση του κ. υπουργού είναι μόνο αυτή της "διασκέδασης των εντυπώσεων" και των "διορθωτικών κινήσεων", προκειμένου να ανασχεθεί η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης από το λαό των νησιών μας, με υποσχέσεις και "ΘΑ"".

Η ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, αφού επισημαίνει ότι "ο κύριος Μαντέλης είναι μέλος μιας κυβέρνησης, που συμπορεύεται πλήρως με το ΝΑΤΟ και εξακολουθεί και σήμερα ακόμα να συμπορεύεται στον βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας καθιστώντας τη χώρα μας προτεκτοράτο των αμερικανών", καλεί το λαό των νησιών "να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και να στρέψει την πλάτη ακόμα πιο πολύ στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κ. Μαντέλη".

Και καταλήγει: "Είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να συσπειρωθεί ο λαός μας σε κοινό ανυποχώρητο αγώνα με τους κομμουνιστές για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εμπρός λοιπόν να κτίσουμε το δικό μας λαϊκό μέτωπο, τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο σήμερα για τον τόπο και τη χώρα μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί η απόλυση στο αεροδρόμιο (2019-11-05 00:00:00.0)
Ζητούν σύγχρονες ασφαλείς υποδομές (2015-11-27 00:00:00.0)
Να σταματήσει η δίωξη της εκπαιδευτικού (2013-04-12 00:00:00.0)
Θάνατος αγωνιστή (2011-12-21 00:00:00.0)
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ (2010-07-24 00:00:00.0)
Ξεχείλισε η οργή από την κοροϊδία (2006-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ