Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σεμινάρια Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Σεμινάρια Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει από τις 2 έως τις 14 Αυγούστου στους Δελφούς το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Πρόκειται για τον 5ο κύκλο σεμιναρίων επιμόρφωσης καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης των χωρών της ΕΕ στα αρχαία ελληνικά. Το φετινό πρόγραμμα θα το παρακολουθήσουν φιλόλογοι Μέσης Εκπαίδευσης από την Αυστρία. Φέτος θα διδάξουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές: Βασ. Καραμάνης, Ε. Ντόουν, Γρ. Σιφάκης, Μ. Ιακώβου, Σ. Μπέλλα, Αμ. Μόζερ, Ντ. Χάας, Κ. Χαράουερ, Χ. Σβαμπλ, Γ. Γκότσης.

Τα σεμινάρια, που γίνονται από το 1995, παρακολουθούν 45 περίπου επιμορφωνόμενοι καθηγητές από διαφορετική χώρα κάθε φορά και επιμορφωτές πανεπιστημιακοί καθηγητές Σχολών Κλασικών Σπουδών και ειδικευμένων ερευνητικών κέντρων. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται η εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής και μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Παράλληλα με το πρόγραμμα επιμόρφωσης καθηγητών προχωρά και η συλλογή στοιχείων για έναν κατάλογο που θα περιέχει: Ολα τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο που διδάσκουν την αρχαία ελληνική. Ολους τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης που έχουν άδεια διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής. Ολα τα σχολικά βιβλία διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής σε όλες τις χώρες όπου αυτά διδάσκονται. Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν τη βάση μιας Τράπεζας Πληροφοριών για την κατάσταση διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής σε ξένες χώρες, η οποία θα βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε αρμοδίου. Τέλος να σημειώσουμε ότι το ΕΠΚΔ θα οργανώσει και σεμινάρια εκμάθησης της νέας ελληνικής γλώσσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ