Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τη Σύμη για την Κύπρο

Γεμάτη μνήμες και συγκίνηση ήταν η βραδιά του περασμένου Σαββάτου, στην επίσημη πρεμιέρα του 5ου Φεστιβάλ Σύμης,που ήταν αφιερωμένη στην Κύπρο. Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες παρακολούθησαν τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα,του Δώρου Δημοσθένους και του κυπριακού συγκροτήματος "Διάσταση".

Το κοινό αποθέωσε τους καλλιτέχνες ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η εμφάνιση του συγκροτήματος "Διάσταση", που παρουσίασε χορούς και τραγούδια της Κύπρου. Παράλληλα, σε γιγαντοοθόνη προβάλλονταν φωτογραφίες - ντοκουμέντα από την τουρκική εισβολή.

Το πρωί της ίδιας μέρας, στο Δημαρχείο, βραβεύτηκε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Νίκος Κιάος για την προσφορά των Ελλήνων δημοσιογράφων στη μάχη της ενημέρωσης για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Λίγες ώρες αργότερα η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Εύα Μελά,και ο Συμιακός γλύπτης Κ. Μαυρίκιος εγκαινίασαν, στο Πνευματικό Κέντρο, την έκθεση Γιουγκοσλάβων ζωγράφων και Ελλήνων σκιτσογράφων.

Λίγο πριν τη συναυλία, στην ακτή της Σύμης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας με τα ονόματα των Κυπρίων ηρώων Ισαάκ και Σολωμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ