Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο "καθρέφτης" του στρατηγού

Σε ταινίες θα καταφύγουνε μερικοί από μας, οι ελάχιστοι που μείναμε αυτόν τον παράξενο μήνα στην πόλη. Σε ταινίες, που θα παρασύρουν αλλού, θα μας προβληματίσουν ίσως, αλλά ταυτόχρονα θα μας πάνε σε άλλα προβλήματα. Οχι στα δικά μας. Για λίγο. Οσο κρατά μια ταινία.

Από την ΕΤ - 3 στις 21.00 "Ο καθρέφτης" του Αντρέι Ταρκόφσκι.

Ο σκηνοθέτης, που γεννήθηκε στα 1932, αυτοβιογραφείται σ' αυτό το φιλμ, με το εντελώς προσωπικό, μεταφυσικό και ποιητικό του ύφος. Θα ακουστούν τα ποιήματα του πατέρα του, του Αρσένι Ταρκόφκσι, και, γενικά, είναι μια ιστορία, που μιλά για τη ζωή, το θάνατο, τη νοσταλγία και τον έρωτα.

Από τη ΝΕΤ στις 00.30 "Σχέσεις αγάπης και έρωτα" της Σαρλότ Ντιπρέιγ. Μια ερωτική ιστορία για τους ανθρώπους που παραμένουν αιώνια ερωτευμένοι, παρ' όλες τις δυσκολίες και τις προδοσίες που αντιμετωπίζουν. Για εκείνους, που, ό,τι και να τους συμβεί, συνεχίζουν να νιώθουν σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Από το MEGA στις 23.30 "Η νύχτα των στρατηγών" του Ανατόλ Λίτβακ.

Πρόκειται για το ψυχογράφημα ενός διεστραμμένου στρατηγού, που δολοφονεί εν ψυχρώ τους εχθρούς του, αλλά και τις γυναίκες της νύχτας. Εξαιρετικός στο ρόλο του ο Πίτερ Ο Τουλ. Πλάι του οι: Ομάρ Σαρίφ, Τομ Κόρτνεϊ, Ντόναλντ Πλεζάνς, Κρίστοφερ Πλάμερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ