Τετάρτη 4 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-

Καθώς ο αριθμός των νεκρών από την τρομακτική σύγκρουση των δύο τρένων τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας διαρκώς αυξάνεται, υπήρξε έντονη πίεση στην ινδική πρωτεύουσα για ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, με αποτέλεσμα να συσταθεί ειδική επιτροπή για να εξετάσει την ασφάλεια των συγκοινωνιών και να υποβάλει την παραίτησή του ο υπουργός Σιδηροδρόμων, Νιτίς Κουμάρ.

Οπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΤΙ, ο Κουμάρ είπε πως ήδη έχει ειδοποιήσει τον πρωθυπουργό, Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ, για την απόφασή του και αργότερα επρόκειτο να μεταβεί στο Νέο Δελχί για να επιδώσει αυτοπροσώπως την επιστολή της παραίτησής του.

Ενας απολογισμός από τα σωστικά συνεργεία ανεβάζει στους 240 τους νεκρούς από τη σύγκρουση των δύο τρένων, στο κρατίδιο της Δυτικής Βενγκάλης, ενώ φόβοι εκφράζονται πως ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τους 400.

Αλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 440, ενώ αναφέρουν ότι εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 100 σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία είχαν χτες "χάσει κάθε ελπίδα" να ανασύρουν άλλους επιζώντες, μέσα από τα συντρίμμια των βαγονιών.

Ο διοικητής του κρατιδίου της Δυτικής Βενγκάλης, που έχει το πρόσταγμα των ερευνών, εκφράζει φόβους πως ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 500. Τα δύο τρένα μετέφεραν τουλάχιστον 2.000 επιβάτες, από τους οποίους, τη στιγμή της σύγκρουσης (02.00 τοπική ώρα) οι περισσότεροι κοιμούνταν.

  • Ακόμη ένα δυστύχημα σημάδεψε χθες την επικαιρότητα στην Ινδία, όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε φαράγγι στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 άτομα να σκοτωθούν και 30 να τραυματιστούν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ